Montebourg had z´n ZOE een paar maanden geleden besteld tijdens de Paris Motor Show.

Renault zal het model de laatste dagen van dit jaar nog mondjesmaat uitleveren maar hoopt er in het eerste kwartaal van 2013 massaal mee naar buiten te kunnen komen. De auto komt in Frankrijk zelf in aanmerking voor een overheidssubsidie van zevenduizend euro waardoor er uiteindelijk een prijskaartje van 13.700 incl.BTW aan komt te hangen. ZOE is volgens Renault zowel bestemd voor de zakelijke als de privérijder. "De auto is ideaal voor dagelijkse ritjes", aldus Renault-coo Tavares. "De aflevering van de eerste ZOE is een essentiële stap in ons offensief met elektrische auto´s, waarmee we zero-emissionmobiliteit bereikbaar willen maken voor een groter publiek. De steun van de regering en van minister Montebourg is een beslissend voordeel om van Frankrijk een hoeksteen bij de ontwikkeling van elektrische auto´s te maken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding