Als een elektrische auto’s harder rijdt, dan kan je ‘m wel voldoende horen, stellen de Amerikaanse deskundigen daarbij. De dienst eist daarom dat fabrikanten een speciaal geluid aan de wagens toevoegen. Ze krijgen daarbij de keus uit een aantal mogelijke melodietjes waarbij de NHTSA wel suggereert dat vergelijkbare auto’s ook altijd hetzelfde geluid moeten voortbrengen. Bovendien moet dat geluid zo hard staan dat je het ook in een drukke straat met veel ander verkeer kunt horen. De NHTSA doet haar voorstel nu twee maanden in de inspraak en wil dat de maatregel in 2016 voor alle nieuwe elektrische auto’s gaat gelden. De dienst berekent dat daardoor alleen al in de VS jaarlijks duizenden aanrijdingen met voetgangers of fietsers te vermijden zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding