Tijdens een tv-interview zei Montebourg: ‘’Als je van de werknemers een loonoffer vraagt om hun banen te redden, dan is het toch niet absurd om van de bestuursvoorzitter van Renault te eisen dat hij ook een deel van zijn eigen inkomen inlevert. Die beloningen hebben een rechtstreeks verband met elkaar.”

De bewindsman stelt verder dat er geen sprake van kan zijn dat Renault twee fabrieken in Frankrijk zelf gaat sluiten zoals in de media voortdurend wordt gemeld. "Het is uitgesloten dat er fabrieken dicht gaan bij een onderneming waarin de Franse staat een belang van vijftien procent heeft. Er komen ook geen ontslagen bij Renault omdat wij dat geëist hebben,” aldus Montebourg. Hij wees er daarbij ook op dat de twee vertegenwoordigers van de staat in de Raad van Bestuur destijds tegen het vergoedingenpakket van Ghosn hebben gestemd. Ghosn streek in het jaar tot eind maart 2012 aan puur salaris 2,8 miljoen op bij Renault maar daarnaast 9,9 miljoen als baas van partner Nissan.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding