Parijs denkt over ‘conversiepremie’ voor oude diesel

De Franse regering overweegt om eigenaren van oude dieselauto’s een premie te geven als ze hun voertuig omruilen voor een nieuwere, schonere versie.

Zo’n conversiepremie zou dan de eerder afgeschafte premie op kleine milieuvriendelijke auto’s kunnen vervangen. ‘’We zijn dat idee momenteel aan het onderzoeken en hopen het idee binnen een paar weken uit te werken,” aldus een woordvoerder van het ministerie voor industrieel herstel. Eén van de belangrijkste vragen is of de premie gaat gelden voor nieuwe auto’s ongeacht de brandstof, voor diesels die aan de nieuwste normen voldoen en/of ook voor schonere occassions. ‘’Het probleem is dat de auto’s die we hiermee aan het verkeer willen onttrekken, vaak eigendom zijn van gezinnen die zich nauwelijks een nieuwe kunnen veroorloven. Dat betekent dat je dus eigenlijk ook tweedehands wagens in de regeling moet opnemen.”

Parijs denkt over ‘conversiepremie’ voor oude diesel - Automobielmanagement.nl

Parijs denkt over ‘conversiepremie’ voor oude diesel

De Franse regering overweegt om eigenaren van oude dieselauto’s een premie te geven als ze hun voertuig omruilen voor een nieuwere, schonere versie.

Zo’n conversiepremie zou dan de eerder afgeschafte premie op kleine milieuvriendelijke auto’s kunnen vervangen. ‘’We zijn dat idee momenteel aan het onderzoeken en hopen het idee binnen een paar weken uit te werken,” aldus een woordvoerder van het ministerie voor industrieel herstel. Eén van de belangrijkste vragen is of de premie gaat gelden voor nieuwe auto’s ongeacht de brandstof, voor diesels die aan de nieuwste normen voldoen en/of ook voor schonere occassions. ‘’Het probleem is dat de auto’s die we hiermee aan het verkeer willen onttrekken, vaak eigendom zijn van gezinnen die zich nauwelijks een nieuwe kunnen veroorloven. Dat betekent dat je dus eigenlijk ook tweedehands wagens in de regeling moet opnemen.”