Tilburg stimuleert elektrische bestelauto’s

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg wil de aanschaf van elektrische taxi’s en bestelauto’s aantrekkelijker maken door de landelijke subsidie voor schone bedrijfsauto’s te verdubbelen naar zesduizend euro.

Tilburg streeft naar een betere luchtkwaliteit in de binnenstad, waar de normen voor fijnstof en stikstofdioxide werden overschreden. Om te stimuleren dat meer taxi’s en bestelauto’s bijdragen aan de doelstellingen van de reeds eerder ingestelde milieuzone in de binnenstad, is besloten tot de extra subsidie voor ondernemers die een elektrisch voertuig willen aanschaffen. Het beschikbare budget tot 1 januari 2015 bedraagt zestigduizend euro.

Wethouder Berend de Vries van Milieu: "Met deze extra subsidie willen we ondernemers die nadenken over de aanschaf van een elektrische taxi of bestelauto, maar twijfelen vanwege de hogere aanschafprijs, over de streep trekken." De landelijke regeling ‘Emissiearme taxi’s en bestelauto’s’ subsidieert ook (af fabriek geïnstalleerde) cng, lpg en benzine / diesel euro 6-voertuigen. Maar de gemeente Tilburg focust zich uitsluitend op emissievrije elektrische voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tilburg stimuleert elektrische bestelauto’s - Automobielmanagement.nl

Tilburg stimuleert elektrische bestelauto’s

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg wil de aanschaf van elektrische taxi’s en bestelauto’s aantrekkelijker maken door de landelijke subsidie voor schone bedrijfsauto’s te verdubbelen naar zesduizend euro.

Tilburg streeft naar een betere luchtkwaliteit in de binnenstad, waar de normen voor fijnstof en stikstofdioxide werden overschreden. Om te stimuleren dat meer taxi’s en bestelauto’s bijdragen aan de doelstellingen van de reeds eerder ingestelde milieuzone in de binnenstad, is besloten tot de extra subsidie voor ondernemers die een elektrisch voertuig willen aanschaffen. Het beschikbare budget tot 1 januari 2015 bedraagt zestigduizend euro.

Wethouder Berend de Vries van Milieu: "Met deze extra subsidie willen we ondernemers die nadenken over de aanschaf van een elektrische taxi of bestelauto, maar twijfelen vanwege de hogere aanschafprijs, over de streep trekken." De landelijke regeling ‘Emissiearme taxi’s en bestelauto’s’ subsidieert ook (af fabriek geïnstalleerde) cng, lpg en benzine / diesel euro 6-voertuigen. Maar de gemeente Tilburg focust zich uitsluitend op emissievrije elektrische voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding