Dienstauto Obama rijdt echt niet op diesel

De Cadillac-limousine van Barack Obama mag dan gepantserd zijn en over de meest uitgebreide veiligheids- en andere voorzieningen beschikken, als je er de verkeerde brandstof in gooit dan stopt ook dit monster van driehonderdduizend dollar er gewoon mee.

Dat hebben de veiligheidsagenten van de Amerikaanse president tot hun ‘embarassement’ ondervonden tijdens zijn bezoek aan Israël. Om de één of andere reden goot één van de chauffeurs de tank van de limousine vol met diesel waarna het voertuig, ook bekend als The Beast, er al snel mee ophield. Inderhaast moest een Israelische takeldienst worden gebeld die één van zijn zwaardere trucks nodig had om de Cadillac te kunnen opladen. Obama zelf, die op dat moment niet in de auto zat, heeft weinig van het incident gemerkt omdat er in zijn stoet altijd een reserve-Cadillac mee rijdt. Om die weer te vervangen moest er wel een soortgelijke auto van de Amerikaanse ambassade in Jordanië naar Israël worden gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dienstauto Obama rijdt echt niet op diesel - Automobielmanagement.nl

Dienstauto Obama rijdt echt niet op diesel

De Cadillac-limousine van Barack Obama mag dan gepantserd zijn en over de meest uitgebreide veiligheids- en andere voorzieningen beschikken, als je er de verkeerde brandstof in gooit dan stopt ook dit monster van driehonderdduizend dollar er gewoon mee.

Dat hebben de veiligheidsagenten van de Amerikaanse president tot hun ‘embarassement’ ondervonden tijdens zijn bezoek aan Israël. Om de één of andere reden goot één van de chauffeurs de tank van de limousine vol met diesel waarna het voertuig, ook bekend als The Beast, er al snel mee ophield. Inderhaast moest een Israelische takeldienst worden gebeld die één van zijn zwaardere trucks nodig had om de Cadillac te kunnen opladen. Obama zelf, die op dat moment niet in de auto zat, heeft weinig van het incident gemerkt omdat er in zijn stoet altijd een reserve-Cadillac mee rijdt. Om die weer te vervangen moest er wel een soortgelijke auto van de Amerikaanse ambassade in Jordanië naar Israël worden gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding