Bovag praat verder met Weekers over accijnsbeleid

De Bovag en NOVE (Nederlandse Organisatie voor de energiebranche) praten over twee maanden opnieuw met staatssecretaris Weekers van Financiën. over het accijnsbeleid in Nederland.

Beide partijen hebben tegen die tijd nader rekenwerk verricht over de groeiende prijsverschillen in brandstof tussen Nederland en de buurlanden. Gisteren kwamen de bewindsman en brancheorganisaties bij elkaar voor een eerste bespreking.

Volgens Bovag en NOVE lekt in Nederland jaarlijks ruim een miljard euro aan brandstofaccijns en -btw weg, met name doordat automobilisten in het grensgebied gaan tanken in België of Duitsland. De   opeenvolgende accijns- en btw-verhogingen berokkenen volgens Bovag-directeur Koos Burgman de pomphouders in de grensstreek tientallen procenten omzetverlies. Veel grensstations zouden al medewerkers hebben moeten ontslaan. Sluiting van honderden tankstations ligt op de loer.

Bovag en NOVE hebben de staatssecretaris verzocht werk te maken van Europese accijnsharmonisatie. Ook willen ze dat Weekers afziet van de voorgenomen accijnsverhogingen op diesel en LPG per 1 januari. Idem de automatische indexatie van de brandstofaccijns per 1 januari.

Burgman liet zich vergezellen door Clemens van Hulten, voorzitter van Bovag Tankstations, en Rogier Kuin, manager Politiek en Overheid van Bovag. "De staatssecretaris was zeer geïnteresseerd in onze cijfers en het onderliggende onderzoek." Om precies vast te stellen wat de effecten van de extra verhogingen zijn op de ondernemers langs de grens en op de schatkist gaan beide ‘kampen’ hun huiswerk doen. Inzet van Bovag/NOVE: onderbouwen dat verdere verhogingen van de accijnzen uiteindelijk een tegenovergesteld effect hebben op de schatkist: namelijk een verlaging van de overheidsinkomsten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Onze incompetente politieke dwergen willen maar niet begrijpen dat hoe meer men geld probeert te harken des te minder de opbrengsten zullen zijn. Tegelijkertijd hebben we dan dankzij dergelijk dom beleid te kampen met nare bijverschijnselen als banenverlies en faillisementen. Een echte verlies/verlies situatie. Deze politici zijn niet eens in staat om van hun eigen fouten te leren.

Geplaatst door: Eduard Pijl op

Enige tijd geleden verhoogde Den Haag ook de alcoholaccijnzen. Zogenaamd, U weet het wel, om drinken te ontmoedigen. Er was wel zo,n oetlul van een ambtenaar die wist voor te rekenen dat het een extra 70 miljoen voor de schatkist zou gaan betekenen. Uiteindelijk bracht de grove verhoging slechts 11miljoen op en er ging een groot aantal groothandels en detaillisten op de fles. Desondanks werd er natuurlijk niet minder gedronken. Ons hele grensgebied ging graag over de grens inkopen doen. En dan niet alleen voor alcoholische dranken. Een fantasische aktie van onze incompetente politici die klaarblijkelijk niets hebben geleerd van hun ondoordachte geldharkerij

Geplaatst door: Eduard Pijl op
Bovag praat verder met Weekers over accijnsbeleid - Automobielmanagement.nl

Bovag praat verder met Weekers over accijnsbeleid

De Bovag en NOVE (Nederlandse Organisatie voor de energiebranche) praten over twee maanden opnieuw met staatssecretaris Weekers van Financiën. over het accijnsbeleid in Nederland.

Beide partijen hebben tegen die tijd nader rekenwerk verricht over de groeiende prijsverschillen in brandstof tussen Nederland en de buurlanden. Gisteren kwamen de bewindsman en brancheorganisaties bij elkaar voor een eerste bespreking.

Volgens Bovag en NOVE lekt in Nederland jaarlijks ruim een miljard euro aan brandstofaccijns en -btw weg, met name doordat automobilisten in het grensgebied gaan tanken in België of Duitsland. De   opeenvolgende accijns- en btw-verhogingen berokkenen volgens Bovag-directeur Koos Burgman de pomphouders in de grensstreek tientallen procenten omzetverlies. Veel grensstations zouden al medewerkers hebben moeten ontslaan. Sluiting van honderden tankstations ligt op de loer.

Bovag en NOVE hebben de staatssecretaris verzocht werk te maken van Europese accijnsharmonisatie. Ook willen ze dat Weekers afziet van de voorgenomen accijnsverhogingen op diesel en LPG per 1 januari. Idem de automatische indexatie van de brandstofaccijns per 1 januari.

Burgman liet zich vergezellen door Clemens van Hulten, voorzitter van Bovag Tankstations, en Rogier Kuin, manager Politiek en Overheid van Bovag. "De staatssecretaris was zeer geïnteresseerd in onze cijfers en het onderliggende onderzoek." Om precies vast te stellen wat de effecten van de extra verhogingen zijn op de ondernemers langs de grens en op de schatkist gaan beide ‘kampen’ hun huiswerk doen. Inzet van Bovag/NOVE: onderbouwen dat verdere verhogingen van de accijnzen uiteindelijk een tegenovergesteld effect hebben op de schatkist: namelijk een verlaging van de overheidsinkomsten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Onze incompetente politieke dwergen willen maar niet begrijpen dat hoe meer men geld probeert te harken des te minder de opbrengsten zullen zijn. Tegelijkertijd hebben we dan dankzij dergelijk dom beleid te kampen met nare bijverschijnselen als banenverlies en faillisementen. Een echte verlies/verlies situatie. Deze politici zijn niet eens in staat om van hun eigen fouten te leren.

Geplaatst door: Eduard Pijl op

Enige tijd geleden verhoogde Den Haag ook de alcoholaccijnzen. Zogenaamd, U weet het wel, om drinken te ontmoedigen. Er was wel zo,n oetlul van een ambtenaar die wist voor te rekenen dat het een extra 70 miljoen voor de schatkist zou gaan betekenen. Uiteindelijk bracht de grove verhoging slechts 11miljoen op en er ging een groot aantal groothandels en detaillisten op de fles. Desondanks werd er natuurlijk niet minder gedronken. Ons hele grensgebied ging graag over de grens inkopen doen. En dan niet alleen voor alcoholische dranken. Een fantasische aktie van onze incompetente politici die klaarblijkelijk niets hebben geleerd van hun ondoordachte geldharkerij

Geplaatst door: Eduard Pijl op