"De mobiliteitsbranche is zeer gebaat bij herstel van het consumentenvertrouwen", aldus Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging, in een eerste reactie op de tijdens Prinsjesdag gepresenteerde plannen van het kabinet Rutte-II.

"De oproep van de minister-president van een aantal maanden geleden heeft voor onze sector in ieder geval nauwelijks effect gesorteerd", gaat De Bruijn verder. "De aanschaf van nieuwe auto’s, motor-, brom en snorfietsen, fietsen en andere duurzame voertuigen lijkt uitgebleven. Reden daarvoor: het aanhoudend lage consumentenvertrouwen." RAI Vereniging had gehoopt op maatregelen die het consumentenvertrouwen zouden stimuleren, daar lijkt echter geen sprake van.

"Staatssecretaris Weekers had zijn plannen voor de fiscaliteit rondom onze sector al in oktober 2011 vastgelegd in de zogenaamde Autobrief. Hij kondigt aan in 2014 met een vervolg te komen op die brief. Deze Autobrief 2 is erg belangrijk voor de gehele branche. Vanzelfsprekend zal RAI Vereniging haar kennis en informatie aanbieden aan het ministerie in de totstandkoming van dat belangrijke document", sluit De Bruijn af.