RAI Vereniging: Plannen Kabinet doen niets aan herstel consumentenvertrouwen

De op Prinsjesdag door het kabinet Rutte-II gepresenteerde plannen voor de Rijksbegroting en het Belastingplan 2014 doen niets aan het herstel van het consumentenvertrouwen. Dat herstel is juist nodig voor de mobiliteitsbranche in zijn geheel, aldus RAI Vereniging.

"De mobiliteitsbranche is zeer gebaat bij herstel van het consumentenvertrouwen", aldus Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging, in een eerste reactie op de tijdens Prinsjesdag gepresenteerde plannen van het kabinet Rutte-II.

"De oproep van de minister-president van een aantal maanden geleden heeft voor onze sector in ieder geval nauwelijks effect gesorteerd", gaat De Bruijn verder. "De aanschaf van nieuwe auto’s, motor-, brom en snorfietsen, fietsen en andere duurzame voertuigen lijkt uitgebleven. Reden daarvoor: het aanhoudend lage consumentenvertrouwen." RAI Vereniging had gehoopt op maatregelen die het consumentenvertrouwen zouden stimuleren, daar lijkt echter geen sprake van.

"Staatssecretaris Weekers had zijn plannen voor de fiscaliteit rondom onze sector al in oktober 2011 vastgelegd in de zogenaamde Autobrief. Hij kondigt aan in 2014 met een vervolg te komen op die brief. Deze Autobrief 2 is erg belangrijk voor de gehele branche. Vanzelfsprekend zal RAI Vereniging haar kennis en informatie aanbieden aan het ministerie in de totstandkoming van dat belangrijke document", sluit De Bruijn af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het is heel jammer dat De Bruijn, net als vele anderen, meldt dat hij en/of zijn organisatie vinden dat de overheid tekort schiet, maar niet aangeeft wat en hoe het herstel van het consumentenvertrouwen hersteld zou kunnen of moeten worden. Kom op man, zeg openlijk wat er gedaan zou moeten worden anders komt de reactie niet verder dan de kwalificatie “holle retoriek”.

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Het is zo klaar als een klontje op welke wijze het consumentenvertrouwen herstelt kan worden.
De Nederlandse samenleving is te vergelijken met een voetbalwedstrijd waarbij de regels om de 5 minuten veranderd worden. Een stel ambtenaren loopt bovendien de hele tijd met de doelen te sjouwen. Sterker nog, ze halen de doelen regelmatig van het veld waardoor niemand meer weet waar we met z’n allen mee bezig zijn. Een samenleving kan onder dergelijke omstandigheden simpelweg niet goed fontioneren. Door al het gehannes van bijvoorbeeld onze politieke kleindenker Weekers verkeren veel mensen, zowel oldtimerbranche en particulieren, in onzekerheid. Het zou al helpen wanneer onze incompetente politici voor langere tijd eens de mond zouden houden. Regeren is wat anders dan geld harken. Aan domme hapsnap politiek en geld harken gaat dit land ten onder

Geplaatst door: Eduard Pijl op

Hersteld met een D. excuses. Niet alleen is het droevig te zien dat we zitten opgescheept met een kabinet zonder visie, ze zijn ook stokdoof voor alle kritiek. Nog ernstiger is dat deze politici niets leren van eerder gemaakte fouten zoals het onbeschaamd blijven verhogen van belastingen waarbij de opbrengst nauwelijks of helemaal niet hoger wordt.

Geplaatst door: Eduard Pijl op
RAI Vereniging: Plannen Kabinet doen niets aan herstel consumentenvertrouwen - Automobielmanagement.nl

RAI Vereniging: Plannen Kabinet doen niets aan herstel consumentenvertrouwen

De op Prinsjesdag door het kabinet Rutte-II gepresenteerde plannen voor de Rijksbegroting en het Belastingplan 2014 doen niets aan het herstel van het consumentenvertrouwen. Dat herstel is juist nodig voor de mobiliteitsbranche in zijn geheel, aldus RAI Vereniging.

"De mobiliteitsbranche is zeer gebaat bij herstel van het consumentenvertrouwen", aldus Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging, in een eerste reactie op de tijdens Prinsjesdag gepresenteerde plannen van het kabinet Rutte-II.

"De oproep van de minister-president van een aantal maanden geleden heeft voor onze sector in ieder geval nauwelijks effect gesorteerd", gaat De Bruijn verder. "De aanschaf van nieuwe auto’s, motor-, brom en snorfietsen, fietsen en andere duurzame voertuigen lijkt uitgebleven. Reden daarvoor: het aanhoudend lage consumentenvertrouwen." RAI Vereniging had gehoopt op maatregelen die het consumentenvertrouwen zouden stimuleren, daar lijkt echter geen sprake van.

"Staatssecretaris Weekers had zijn plannen voor de fiscaliteit rondom onze sector al in oktober 2011 vastgelegd in de zogenaamde Autobrief. Hij kondigt aan in 2014 met een vervolg te komen op die brief. Deze Autobrief 2 is erg belangrijk voor de gehele branche. Vanzelfsprekend zal RAI Vereniging haar kennis en informatie aanbieden aan het ministerie in de totstandkoming van dat belangrijke document", sluit De Bruijn af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het is heel jammer dat De Bruijn, net als vele anderen, meldt dat hij en/of zijn organisatie vinden dat de overheid tekort schiet, maar niet aangeeft wat en hoe het herstel van het consumentenvertrouwen hersteld zou kunnen of moeten worden. Kom op man, zeg openlijk wat er gedaan zou moeten worden anders komt de reactie niet verder dan de kwalificatie “holle retoriek”.

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Het is zo klaar als een klontje op welke wijze het consumentenvertrouwen herstelt kan worden.
De Nederlandse samenleving is te vergelijken met een voetbalwedstrijd waarbij de regels om de 5 minuten veranderd worden. Een stel ambtenaren loopt bovendien de hele tijd met de doelen te sjouwen. Sterker nog, ze halen de doelen regelmatig van het veld waardoor niemand meer weet waar we met z’n allen mee bezig zijn. Een samenleving kan onder dergelijke omstandigheden simpelweg niet goed fontioneren. Door al het gehannes van bijvoorbeeld onze politieke kleindenker Weekers verkeren veel mensen, zowel oldtimerbranche en particulieren, in onzekerheid. Het zou al helpen wanneer onze incompetente politici voor langere tijd eens de mond zouden houden. Regeren is wat anders dan geld harken. Aan domme hapsnap politiek en geld harken gaat dit land ten onder

Geplaatst door: Eduard Pijl op

Hersteld met een D. excuses. Niet alleen is het droevig te zien dat we zitten opgescheept met een kabinet zonder visie, ze zijn ook stokdoof voor alle kritiek. Nog ernstiger is dat deze politici niets leren van eerder gemaakte fouten zoals het onbeschaamd blijven verhogen van belastingen waarbij de opbrengst nauwelijks of helemaal niet hoger wordt.

Geplaatst door: Eduard Pijl op