Weekers komt met nieuwe cijfers import oldtimers (filmpje)

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) stuurt binnen enkele weken nieuwe cijfers naar de Tweede Kamer over de import van oldtimers. Dat zegde Weekers toe tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Weekers werd aan de tand gevoeld door PVV’er Ronald van Vliet, die zich afvroeg of de Kamer wel alle relevante informatie heeft gekregen over de aanscherping van de vrijstelling voor oldtimers, zoals afgesproken in het regeerakkoord. Volgens Weekers is dit nodig omdat er nog steeds een toename zou zijn van het aantal jonge oldtimers, schreef hij in april aan de Kamer.

Van Vliet spreekt dit tegen: uit cijfers van het CBS en de RDW blijkt dat de import al fors afneemt sinds de vorige aanscherping van de vrijstelling, per 1 januari 2012. Door de Kamer deze cijfers te onthouden laadt Weekers de verdenking op zich dat hij het parlement verkeerd en onjuist heeft geïnformeerd, wat een politieke doodzonde is. Ook het CDA reageerde kritisch.

Weekers wees erop dat hij zich bij de brief uit april heeft gebaseerd op informatie ‘die mij op dat moment ter beschikking’ stond. En die betroffen de cijfers tot en met 2011. "Inmiddels zijn nieuwe gegevens beschikbaar", zei hij met een verwijzing naar het CBS. Hij zegde toe om de eerder verstrekte gegevens te actualiseren.

Weekers sprak verder tegen dat de import in 2012 snel is afgenomen. In de eerste helft van dat jaar was er nog een toename van het aantal importen. "Vanaf de publicatie van het regeerakkoord zagen we dat de importen ineens stil kwamen te vallen." Dat is niet verwonderlijk. Als de regels worden aangescherpt, gaan mensen daarop anticiperen, aldus Weekers.

De aangescherpte regels maken deel uit van het Belastingplan voor volgend jaar. Weekers beloofde om de nieuwe cijfers voor de behandeling van dat plan naar de Kamer te sturen. De bewindsman kwam dit jaar al eerder in politieke problemen omdat hij de Kamer niet volledig zou hebben geïnformeerd. Toen ging het om de toeslagenfraude.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

zal mij benieuwen uit welke duim WEEKERS dit keer de (gegevens)
zuigt

Geplaatst door: r.p.kuiper op

Jippie autogas het smerigste brandstof wat er is nu gaan we geld vragen, jaren geleden werd gas aangeprezen schoonste wat er is. Het zijn graaiers.

Geplaatst door: P.Heuker op

Weekers heeft het in het eerste stuk met van vliet alleen over de benzine wagens… Je hoort hem niet over de lpg of diesel.. Dus hij houd weer bewust info achter..Wat is het toch een RAT

Geplaatst door: DR PEPPR op

Wanneer gaat denhaag aftreden anders doen wij het voor ze we gaan denhaag plat liggen goed idee toch waneer gaan wij on aangekondigd

Geplaatst door: Capri 68 op

Pfff heel veel woorden… Weer zeer weinig inhoud !! Wat een gezeik wat een gezeik…. Ze willen hoe dan ook de Nederlanders kapot maken, zelfs onze mooie hobby wordt om zeep geholpen zo !!

Geplaatst door: Hellen Bos op

\\\”Inmiddels zijn nieuwe cijfers beschikbaar\\\” Weekers leutert maar wat. Iedereen wist en kon al begin 2012 zien dat de import van oldtimers stevig terugliep.
Klaarblijkelijk is hij de weg kwijt want hij weet niet eens waar hij over praat.

Geplaatst door: Eduard Pijl op

Ik laat mij vorig jaar een lpg inst.monteren vanwege het milieu,niet omdat ik veel kilometers rij,kosten 1500 euro,en nu zou ik de installatie er weer uit laten bouwen omdat het in een keer een centenkwestie is geworden en over het milieu word al helemaal niet meer gesproken,dit is in een keer niet meer aan de orde..mensen.. waar zijn die witte boordcriminelen in Den Haag toch mee bezig???? Dit ga ik echt niet doen,en velen met mij..en terecht,dan gaat mijn 27 jaar oude auto de deur uit,maar het is toch te gek voor woorden dat de Nederlandse regering je gewoon wat voor liegt en je een gasinstallatie aanpraat vanuit milieuoogpunt gezien ,en dan gaan ze het volle pond rekenen[dubbele aan belasting tov benzine] Dit kan dus echt niet,dit noem ik de boel gewoon belazeren,is niet de eerste keer dat Weekers de boel wat zit voor te liegen,ik doe hier dus niet aan mee,kan ik ook een modernere auto kopen,ben ik nog goedkoper uit ook nog,stel bedriegers die voorbeeldfunctuonarissen

Geplaatst door: Mart op

Mooie actie van http://www.oldtimervrijstelling.nl ,hopelijk brengt dat Weekers aan het wankelen, Doe mee aan de berijdersactie..

Geplaatst door: piet op
Weekers komt met nieuwe cijfers import oldtimers (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Weekers komt met nieuwe cijfers import oldtimers (filmpje)

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) stuurt binnen enkele weken nieuwe cijfers naar de Tweede Kamer over de import van oldtimers. Dat zegde Weekers toe tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Weekers werd aan de tand gevoeld door PVV’er Ronald van Vliet, die zich afvroeg of de Kamer wel alle relevante informatie heeft gekregen over de aanscherping van de vrijstelling voor oldtimers, zoals afgesproken in het regeerakkoord. Volgens Weekers is dit nodig omdat er nog steeds een toename zou zijn van het aantal jonge oldtimers, schreef hij in april aan de Kamer.

Van Vliet spreekt dit tegen: uit cijfers van het CBS en de RDW blijkt dat de import al fors afneemt sinds de vorige aanscherping van de vrijstelling, per 1 januari 2012. Door de Kamer deze cijfers te onthouden laadt Weekers de verdenking op zich dat hij het parlement verkeerd en onjuist heeft geïnformeerd, wat een politieke doodzonde is. Ook het CDA reageerde kritisch.

Weekers wees erop dat hij zich bij de brief uit april heeft gebaseerd op informatie ‘die mij op dat moment ter beschikking’ stond. En die betroffen de cijfers tot en met 2011. "Inmiddels zijn nieuwe gegevens beschikbaar", zei hij met een verwijzing naar het CBS. Hij zegde toe om de eerder verstrekte gegevens te actualiseren.

Weekers sprak verder tegen dat de import in 2012 snel is afgenomen. In de eerste helft van dat jaar was er nog een toename van het aantal importen. "Vanaf de publicatie van het regeerakkoord zagen we dat de importen ineens stil kwamen te vallen." Dat is niet verwonderlijk. Als de regels worden aangescherpt, gaan mensen daarop anticiperen, aldus Weekers.

De aangescherpte regels maken deel uit van het Belastingplan voor volgend jaar. Weekers beloofde om de nieuwe cijfers voor de behandeling van dat plan naar de Kamer te sturen. De bewindsman kwam dit jaar al eerder in politieke problemen omdat hij de Kamer niet volledig zou hebben geïnformeerd. Toen ging het om de toeslagenfraude.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

zal mij benieuwen uit welke duim WEEKERS dit keer de (gegevens)
zuigt

Geplaatst door: r.p.kuiper op

Jippie autogas het smerigste brandstof wat er is nu gaan we geld vragen, jaren geleden werd gas aangeprezen schoonste wat er is. Het zijn graaiers.

Geplaatst door: P.Heuker op

Weekers heeft het in het eerste stuk met van vliet alleen over de benzine wagens… Je hoort hem niet over de lpg of diesel.. Dus hij houd weer bewust info achter..Wat is het toch een RAT

Geplaatst door: DR PEPPR op

Wanneer gaat denhaag aftreden anders doen wij het voor ze we gaan denhaag plat liggen goed idee toch waneer gaan wij on aangekondigd

Geplaatst door: Capri 68 op

Pfff heel veel woorden… Weer zeer weinig inhoud !! Wat een gezeik wat een gezeik…. Ze willen hoe dan ook de Nederlanders kapot maken, zelfs onze mooie hobby wordt om zeep geholpen zo !!

Geplaatst door: Hellen Bos op

\\\”Inmiddels zijn nieuwe cijfers beschikbaar\\\” Weekers leutert maar wat. Iedereen wist en kon al begin 2012 zien dat de import van oldtimers stevig terugliep.
Klaarblijkelijk is hij de weg kwijt want hij weet niet eens waar hij over praat.

Geplaatst door: Eduard Pijl op

Ik laat mij vorig jaar een lpg inst.monteren vanwege het milieu,niet omdat ik veel kilometers rij,kosten 1500 euro,en nu zou ik de installatie er weer uit laten bouwen omdat het in een keer een centenkwestie is geworden en over het milieu word al helemaal niet meer gesproken,dit is in een keer niet meer aan de orde..mensen.. waar zijn die witte boordcriminelen in Den Haag toch mee bezig???? Dit ga ik echt niet doen,en velen met mij..en terecht,dan gaat mijn 27 jaar oude auto de deur uit,maar het is toch te gek voor woorden dat de Nederlandse regering je gewoon wat voor liegt en je een gasinstallatie aanpraat vanuit milieuoogpunt gezien ,en dan gaan ze het volle pond rekenen[dubbele aan belasting tov benzine] Dit kan dus echt niet,dit noem ik de boel gewoon belazeren,is niet de eerste keer dat Weekers de boel wat zit voor te liegen,ik doe hier dus niet aan mee,kan ik ook een modernere auto kopen,ben ik nog goedkoper uit ook nog,stel bedriegers die voorbeeldfunctuonarissen

Geplaatst door: Mart op

Mooie actie van http://www.oldtimervrijstelling.nl ,hopelijk brengt dat Weekers aan het wankelen, Doe mee aan de berijdersactie..

Geplaatst door: piet op