Eerder deze week dook een filmpje op van een in brand gevlogen Model S, het nieuwe vlaggenschip van Tesla. De auto was op een snelweg in de buurt van Seattle over een groot metalen voorwerp gereden, waardoor de lithium-ion accu beschadigd raakte en de bolide vlam vatte.

"Als een conventionele benzine-auto over dit voorwerp was gereden, zouden de gevolgen nog veel erger geweest kunnen zijn”, zegt Musk, bestuursvoorzitter van de fabrikant van elektrische sportauto’s. Tesla wees er eerder op dat de brand de zitruimte van de auto niet had bereikt.

Het is niet voor het eerst dat de accu’s van elektrische auto’s vlamvatten. Eerder gebeurde dat ook al bij de Chevrolet Volt en de Mitsubishi i-MiEV. De Model S is een van de populairste volledig elektrische auto’s in de Verenigde Staten. Dit jaar zijn er ongeveer 14.300 stuks van verkocht. De Amerikaanse overheidsinstantie de National Highway Traffic Safety Administration gaf de bolide van Tesla eerder vijf sterren, de hoogst mogelijke score op het gebied van veiligheid.