BMW eens met VW over Duitse target voor ev’s in 2020

Ook BMW denkt dat de doelstelling van de Duitse regering om in 2020 een miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben, haalbaar is. Volkswagen-baas Winterkorn zei dit vorige week al.

BMW Group staat achter de doelstelling van de Duitse regering om in 2020 een miljoen ev’s op de weg te hebben. Topman Reithofer zei dit ongeveer een week nadat ceo Martin Winterkorn van Volkswagen Group heeft gezegd dat de doelstelling haalbaar is, op voorwaarde dat hybride versies worden meegeteld.  Om de markt in Europa tot ontwikkeling te laten komen is het nodig dat de autoriteiten er steun aan geven. Europa zou qua initiatieven op dit gebied achterlopen bij de VS en China, zei ceo Reithofer van BMW in een speech voor een industrieconferentie in München. "Ik hoop dat de lopende discussies tussen de nationale regeringen, het Europese Parlement en de Europese Commissie zullen leiden tot een duurzame oplossing. Op dit moment is het zo dat de voorstellen van de Commissie geen incentives bevatten om de introductie van alternatieve aandrijvingen aan te jagen."

VW-ceo Winterkorn zei vorige week dat zijn concern zal ‘bijdragen’ aan de doelstelling van een miljoen ev’s in 2020 in Duitsland. Hij zei dat de doelstelling haalbaars is als de plug-in hybrides mogen worden meegeteld. Voor die uitvoeringen ziet hij het grootste marktpotentieel.

Zowel BMW als Volkswagen hebben natuurlijk baat bij een grote belangstelling voor ev’s, omdat beide ondernemingen hebben besloten serieus werk te maken van elektrifctaie van hun vloot. Ceo reithofer zei in maart van dit jaar in München nog dat het geen kwestie is van willen maar van moeten. Zonder elektrificatie zouden de nieuwe emissies-eisen voor vloten niet haalbaar zijn. Overigens heeft Duitsland de invoering van de nieuwe eisen, een zwaarbevochten compromis, geblokkeerd met een veto.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW eens met VW over Duitse target voor ev’s in 2020 - Automobielmanagement.nl

BMW eens met VW over Duitse target voor ev’s in 2020

Ook BMW denkt dat de doelstelling van de Duitse regering om in 2020 een miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben, haalbaar is. Volkswagen-baas Winterkorn zei dit vorige week al.

BMW Group staat achter de doelstelling van de Duitse regering om in 2020 een miljoen ev’s op de weg te hebben. Topman Reithofer zei dit ongeveer een week nadat ceo Martin Winterkorn van Volkswagen Group heeft gezegd dat de doelstelling haalbaar is, op voorwaarde dat hybride versies worden meegeteld.  Om de markt in Europa tot ontwikkeling te laten komen is het nodig dat de autoriteiten er steun aan geven. Europa zou qua initiatieven op dit gebied achterlopen bij de VS en China, zei ceo Reithofer van BMW in een speech voor een industrieconferentie in München. "Ik hoop dat de lopende discussies tussen de nationale regeringen, het Europese Parlement en de Europese Commissie zullen leiden tot een duurzame oplossing. Op dit moment is het zo dat de voorstellen van de Commissie geen incentives bevatten om de introductie van alternatieve aandrijvingen aan te jagen."

VW-ceo Winterkorn zei vorige week dat zijn concern zal ‘bijdragen’ aan de doelstelling van een miljoen ev’s in 2020 in Duitsland. Hij zei dat de doelstelling haalbaars is als de plug-in hybrides mogen worden meegeteld. Voor die uitvoeringen ziet hij het grootste marktpotentieel.

Zowel BMW als Volkswagen hebben natuurlijk baat bij een grote belangstelling voor ev’s, omdat beide ondernemingen hebben besloten serieus werk te maken van elektrifctaie van hun vloot. Ceo reithofer zei in maart van dit jaar in München nog dat het geen kwestie is van willen maar van moeten. Zonder elektrificatie zouden de nieuwe emissies-eisen voor vloten niet haalbaar zijn. Overigens heeft Duitsland de invoering van de nieuwe eisen, een zwaarbevochten compromis, geblokkeerd met een veto.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding