Eigen auto in Peking wordt luxe

Een nieuwe auto kopen in Peking is niet even de dealer binnenstappen en bestellen, maar in de Chinese hoofdstad heeft men besloten om de boel nog moeilijker te maken. Het parkeerprobleem en de gigantische l;uchtvervuiling zijn de redenen voor de belemmerende maatregelen.

Voor een nieuwe auto heb je een kenteken nodig en momenteel is het zo dat er per jaar 250 duizend kentekens worden uitgegeven in Peking. De verdeling daarvan wordt gedaan op basis van een loterij.

De gemeente heeft nu echter besloten om vanaf volgend jaar de hoeveelheid kentekens die per jaar worden uitgegeven te verlagen naar 150 duizend. Die maatregel geldt tot en met 2017 en in de komende vier jaar zullen dus ‘slechts’ zeshonderduizend nieuwe auto’s in Peking komen.

Dat klinkt misschien als een heleboel auto’s, maar Peking heeft twintig miljoen inwoners.

Een ander idee van de gemeente is om mensen alleen in aanmerking te laten komen voor een kenteken/auto als ze kunnen aantonen dat ze over een eigen parkeerplek beschikken. Grote delen van Peking zijn gebouwd in een tijd dat auto’s een luxe waren. Door de enorme hoeveelheid auto’s die nu in het straatbeeld verschijnen parkeren mensen hun auto overal te pas en te onpas.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dat moet je eens proberen in een dichtbevolkt land al Nederland dan slaat alles en iedereen op tilt.

Geplaatst door: ruth jacobus op
Eigen auto in Peking wordt luxe - Automobielmanagement.nl

Eigen auto in Peking wordt luxe

Een nieuwe auto kopen in Peking is niet even de dealer binnenstappen en bestellen, maar in de Chinese hoofdstad heeft men besloten om de boel nog moeilijker te maken. Het parkeerprobleem en de gigantische l;uchtvervuiling zijn de redenen voor de belemmerende maatregelen.

Voor een nieuwe auto heb je een kenteken nodig en momenteel is het zo dat er per jaar 250 duizend kentekens worden uitgegeven in Peking. De verdeling daarvan wordt gedaan op basis van een loterij.

De gemeente heeft nu echter besloten om vanaf volgend jaar de hoeveelheid kentekens die per jaar worden uitgegeven te verlagen naar 150 duizend. Die maatregel geldt tot en met 2017 en in de komende vier jaar zullen dus ‘slechts’ zeshonderduizend nieuwe auto’s in Peking komen.

Dat klinkt misschien als een heleboel auto’s, maar Peking heeft twintig miljoen inwoners.

Een ander idee van de gemeente is om mensen alleen in aanmerking te laten komen voor een kenteken/auto als ze kunnen aantonen dat ze over een eigen parkeerplek beschikken. Grote delen van Peking zijn gebouwd in een tijd dat auto’s een luxe waren. Door de enorme hoeveelheid auto’s die nu in het straatbeeld verschijnen parkeren mensen hun auto overal te pas en te onpas.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dat moet je eens proberen in een dichtbevolkt land al Nederland dan slaat alles en iedereen op tilt.

Geplaatst door: ruth jacobus op