Nodig zijn het kenteken, de provincie en het aantal gereden kilometers. De uitkomst is beschikbaar voor auto’s tot twaalf jaar oud.

Veel automobilisten hebben geen idee hoeveel belasting ze voor hun auto betalen – volgens de ANWB omdat het systeem nogal ingewikkeld is. In ieder geval is het te hoog, vindt de ANWB en moet dat standpunt kracht bijzetten. De belangenbehartiger zegt "fel tegen" de kabinetsplannen te zijn om de autobelastingen voor 2014 met 1 miljard te verhogen. Volgens de bond draagt de autobezitter al zeer veel aan de schatkist bij. Ook is men tegen "het steeds maar verhogen van de autobelastingen en de vanzelfsprekendheid waarmee dit gebeurt." In omringende landen ligt de fiscale druk op de auto een stuk lager. Gaan de voorgenomen maatregelen door, dan wordt de balans tussen de inkomsten uit en uitgaven aan het wegverkeer "nog schever".

 voorbeeld-autobelastingen-ouder-dan-12-jaar.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding