Capgemini is afgelopen april verhuisd naar een nieuw pand. De parkeergarage onder het nieuwe onderkomen is niet groot genoeg voor alle medewerkers, maar 150 meter verder ligt nog een parkeergarage waar medewerkers hun auto kunnen parkeren. In de buurt werd vorig jaar nog gebouwd en om gevaarlijke situaties voor te zijn, besloot Cap Gemini dat alleen vrouwelijke medewerkers onder het nieuwe gebouw mochten parkeren. De reden hiervoor is dat vrouwen een herkenbare en relatief kleine groep vormen. Ook invaliden, bezoekers, leveranciers, directie, fietsers, motoren en kortparkeerders konden in die parkeergarage terecht.

Na enkele maanden vroeg een homoseksuele, mannelijke medewerker toestemming om ook in de parkeergarage onder het kantoor te mogen parkeren, met het argument dat homoseksuelen zich onveiliger voelen dan hetero’s en vaker het slachtoffer van geweldsmisdrijven zijn. Zijn verzoek werd afgewezen, en hij stapte toen naar het College voor de Rechten van de Mens. Daar kreeg hij gelijk: het parkeerbeleid is discriminatie op grond van geslacht.

Enkele weken voor de zitting van het College had Cap Gemini het parkeerbeleid al veranderd. Alleen een bepaalde groep medewerkers, waaronder mannen én vrouwen, mag nu onder het kantoor parkeren.

Bron: Autoleasewereld