Nadat eerder al duidelijk werd dat de VVD en de PvdA zich achter de nieuwe regeling schaarden werd tijdens de stemronde duidelijk dat een meerderheid van de Senaat definitief instemden met het 40-jaar compromis. Dat werd door Staatssecretaris Weekers van Financiën en de oldtimeralliantie (KNAC, FEHAC, RAI Vereniging, BOVAG, ANWB en FOCWA) in april overeengekomen.

40-jaar compromis definitief

De maatregel betekent dat de oldtimerbezitter met een voertuig dat jonger is dan 40 jaar vanaf volgend jaar het volledige MRB-tarief betaalt. Voor bezitters van benzinevoertuigen geldt nog de uitzondering dat -indien de auto 26 jaar of ouder is- deze het kwarttarief betalen, onder de voorwaarde dat het motorrijtuig in de wintermaanden december, januari en februari wordt gestald.

Voor een overzicht van de overheidsregels betreffende de oldtimers klikt u HIER.