Kentekenplaten blijven van aluminium

Minister Schultz van Haegen heeft de Tweede Kamer laten weten dat zij kunststof kentekenplaten niet op de Nederlandse markt zal toelaten. Zij volgt daarmee het advies op van onder meer RAI Vereniging.

De minister meldt de Kamer dat zij andere dan aluminium kentekenplaten niet toestaat, omdat deze niet voldoen aan de eisen van stevigheid en buigzaamheid; kunststof platen kunnen ook verbrijzelen bij lichte kop-staart aanrijdingen of een botsing met een paaltje.

Ook zijn diefstalbestendige (breekbare) kentekenplaten eenvoudig na te maken, omdat de tekens niet in reliëf worden geperst in de plaat, maar erop worden geprint. Tot slot kan ook de folie op termijn loslaten met gevolg dat de plaat niet meer te detecteren valt voor (flits)-camera’s.

RAI Vereniging wil op termijn kentekenplaten voorzien van RFID-chips om diefstal en fraude tegen te gaan. Maar vooralsnog buigt de branche zich over goede houders. Zo adviseert de BOVAG zijn leden dit onderdeel te maken van het afleverpakket en de ANWB gaat zijn leden hierover voorlichten.

Reacties

Met een simpel schroevendraaiertje of zelfs zakmes kan je bij 80 % van de auto’s in NL de platen eraf halen.Laten de dealers de nrplaten met popnagels vast zetten. dat scheelt de helft aan diefstal

Geplaatst door: Hans Schreuder op
Kentekenplaten blijven van aluminium - Automobielmanagement.nl

Kentekenplaten blijven van aluminium

Minister Schultz van Haegen heeft de Tweede Kamer laten weten dat zij kunststof kentekenplaten niet op de Nederlandse markt zal toelaten. Zij volgt daarmee het advies op van onder meer RAI Vereniging.

De minister meldt de Kamer dat zij andere dan aluminium kentekenplaten niet toestaat, omdat deze niet voldoen aan de eisen van stevigheid en buigzaamheid; kunststof platen kunnen ook verbrijzelen bij lichte kop-staart aanrijdingen of een botsing met een paaltje.

Ook zijn diefstalbestendige (breekbare) kentekenplaten eenvoudig na te maken, omdat de tekens niet in reliëf worden geperst in de plaat, maar erop worden geprint. Tot slot kan ook de folie op termijn loslaten met gevolg dat de plaat niet meer te detecteren valt voor (flits)-camera’s.

RAI Vereniging wil op termijn kentekenplaten voorzien van RFID-chips om diefstal en fraude tegen te gaan. Maar vooralsnog buigt de branche zich over goede houders. Zo adviseert de BOVAG zijn leden dit onderdeel te maken van het afleverpakket en de ANWB gaat zijn leden hierover voorlichten.

Reacties

Met een simpel schroevendraaiertje of zelfs zakmes kan je bij 80 % van de auto’s in NL de platen eraf halen.Laten de dealers de nrplaten met popnagels vast zetten. dat scheelt de helft aan diefstal

Geplaatst door: Hans Schreuder op