,,We vermoeden kartelvorming bij bijna alle onderdelen die voor een auto nodig zijn. Dat is ongelooflijk. Ik ben zeer verbaasd over de auto-industrie”, zei Almunia. Volgens de Spaanse eurocommissaris worden er nog dit jaar besluiten over nieuwe boetes genomen.

Deze zomer deelde de commissie al voor in totaal bijna 142 miljoen euro boetes uit aan toeleveranciers aan de auto-industrie. Het Japanse concern Yazaki moest het grootste deel daarvan betalen.

Het Duitse bedrijf Schaeffler heeft al een voorziening van zo’n 380 miljoen euro getroffen in afwachting van de boete die het verwacht te krijgen. Het eveneens Duitse Bosch gaf woensdag aan met de onderzoekers uit Brussel mee te werken, maar wilde over mogelijke gevolgen ervan niets zeggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding