Dealervereniging FALDON legt functies neer

Het bestuur van FALDON, de dealervereniging voor de merken Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Abarth en Jeep, heeft afgelopen woensdag besloten zijn functies neer te leggen.

"Het bestuur heeft geconcludeerd dat overleg met de importeur niet zinvol is", zo luidt de verklaring voor deze beslissing. "Er is nauwelijks tot geen ruimte om te onderhandelen. Daarnaast werd geregeld geconstateerd dat besluiten aangaande het netwerk werden genomen zonder dat de dealervereniging daarover vooraf werd geïnformeerd of betrokken. Het laatste beetje vertrouwen in een succesvolle samenwerking met FGAN (Fiat Group Automobiles Nederland) is verdwenen."

Het is nu aan de leden van de dealervereniging om een nieuw bestuur te vormen, meldt (inmiddels ex-)voorzitter Erik Groen. Het bestuur van FALDON was zes man sterk, exclusief de voorzitter. "Eigenlijk komt het erop neer dat het bestuur is moegestreden", licht Groen de persverklaring toe. "Helaas hebben we moeten constateren dat alle energie die is gestoken in overleg tot niets heeft geleid. In de autowereld gaat het al niet zo goed, dan kun je je enrgie misschien beter steken in je eigen bedrijf. We hopen hiermee een signaal af te geven richting importeur."    

Groen heeft het besluit toegelicht aan een vertegenwoordiger van het managementteam bij FGAN. Hij verwacht dat het bestuur een doorstart zal maken, maar kan daar geen termijn aan hangen. Erik Groen trad in juli 2013 aan als onahankelijk voorzitter. De eigenaar van Fine Company (dienstverlener voor  autoverhuurbedrijven en leasemaatschappijen) volgde toen Bert Noteboom op, die in mei 2012 was begonenn, maar de functie een jaar later neerlegde.

Fiat Group Automobiles Nederland was niet bereikbaar voor commentaar. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dealervereniging FALDON legt functies neer - Automobielmanagement.nl

Dealervereniging FALDON legt functies neer

Het bestuur van FALDON, de dealervereniging voor de merken Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Abarth en Jeep, heeft afgelopen woensdag besloten zijn functies neer te leggen.

"Het bestuur heeft geconcludeerd dat overleg met de importeur niet zinvol is", zo luidt de verklaring voor deze beslissing. "Er is nauwelijks tot geen ruimte om te onderhandelen. Daarnaast werd geregeld geconstateerd dat besluiten aangaande het netwerk werden genomen zonder dat de dealervereniging daarover vooraf werd geïnformeerd of betrokken. Het laatste beetje vertrouwen in een succesvolle samenwerking met FGAN (Fiat Group Automobiles Nederland) is verdwenen."

Het is nu aan de leden van de dealervereniging om een nieuw bestuur te vormen, meldt (inmiddels ex-)voorzitter Erik Groen. Het bestuur van FALDON was zes man sterk, exclusief de voorzitter. "Eigenlijk komt het erop neer dat het bestuur is moegestreden", licht Groen de persverklaring toe. "Helaas hebben we moeten constateren dat alle energie die is gestoken in overleg tot niets heeft geleid. In de autowereld gaat het al niet zo goed, dan kun je je enrgie misschien beter steken in je eigen bedrijf. We hopen hiermee een signaal af te geven richting importeur."    

Groen heeft het besluit toegelicht aan een vertegenwoordiger van het managementteam bij FGAN. Hij verwacht dat het bestuur een doorstart zal maken, maar kan daar geen termijn aan hangen. Erik Groen trad in juli 2013 aan als onahankelijk voorzitter. De eigenaar van Fine Company (dienstverlener voor  autoverhuurbedrijven en leasemaatschappijen) volgde toen Bert Noteboom op, die in mei 2012 was begonenn, maar de functie een jaar later neerlegde.

Fiat Group Automobiles Nederland was niet bereikbaar voor commentaar. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding