Dat heeft een rechter in Londen afgelopen maandag bepaald. Antonov en zijn zakenpartner Raimondas Baranauskas worden verdacht van het verduisteren van bijna 500 miljoen euro aan bezittingen van zijn Litouwse bank Snoras, die in 2011 failliet ging. Volgens de rechter zullen ze een eerlijke rechtszaak ondergaan en is er geen bewijs dat de mensenrechten zullen worden geschonden. Antonov vreest geen eerlijk proces te krijgen in Litouwen en er gevaar te lopen. Ze hebben nu 7 dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De in Londen woonachtige Antonov was jarenlang geldschieter van Spyker. Hij nam in 2011 nog de voetbalclub Portsmouth over, maar moest later dat jaar echter terugtreden als voorzitter toen zijn investeringsbedrijf failliet ging nadat Litouwen zijn bezittingen had bevroren. Ook bleek Antonov indirect geldschieter van de spraakmakende overname van Saab door Spyker, begin 2010.

Litouwen vaardigde in 2011 een Europees arrestatiebevel voor de in Rusland geboren Antonov uit. Hij is nog op borgtocht vrij. In oktober maakte de curator van Snoras nog bekend een tweede Spyker te hebben verkocht uit de boedel van de failliete bank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding