CDA: 112-alarm in alle auto’s redt levens

Alle nieuwe automodellen krijgen een apparaatje dat 112 alarmeert bij een ongeluk. Het Europees Parlement stemt daar woensdag mee in.

"Een geweldige sprong voorwaarts voor de verkeersveiligheid. Slachtoffers krijgen eerder hulp, wat levens zal redden", stelt Wim van de Camp (CDA) die de europese christendemocratische fractie vertegenwoordigde tijdens de onderhandelingen.

Het apparaatje (e-call) leidt hulpdiensten sneller naar de juiste locatie. "Een groot voordeel als je als Nederlander op een buitenlandse weg in je eentje tegen een boom bent geknald", verklaart Van de Camp.

Het automatische 112-alarm zit nu alleen in de duurste automodellen. Vanaf oktober 2015 komt het in alle nieuwe automodellen. Het apparaatje kost fabrikanten circa vijftig euro, wat ze niet apart mogen doorberekenen aan autokopers.

E-call zendt bij een ongeluk alleen de cruciale informatie door naar 112. "Sommige Europarlementsleden zijn bezorgd over de privacy. Nou, ik niet. Dit apparaatje werkt alleen na een ongeluk, het meldt dan de exacte locatie van het ongeluk en legt een telefoonverbinding met 112. In de verordening wordt verder veel aandacht gegeven aan gegevensbescherming. Verwijten hierover zijn dus echt onzinnige bangmakerij voor een geweldige uitvinding."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Die van de Camp. Was zijn partij niet in de regering toen de aanrijtijden voor ambulances werd opgerekt?

Geplaatst door: daw op

Mooi, worden alle auto’s weer 50 euro duurder. Daar komt dan de BPM en BTW nog bij… Hiermee spekken we de staatskas dus weer!

Geplaatst door: HV op
CDA: 112-alarm in alle auto’s redt levens - Automobielmanagement.nl

CDA: 112-alarm in alle auto’s redt levens

Alle nieuwe automodellen krijgen een apparaatje dat 112 alarmeert bij een ongeluk. Het Europees Parlement stemt daar woensdag mee in.

"Een geweldige sprong voorwaarts voor de verkeersveiligheid. Slachtoffers krijgen eerder hulp, wat levens zal redden", stelt Wim van de Camp (CDA) die de europese christendemocratische fractie vertegenwoordigde tijdens de onderhandelingen.

Het apparaatje (e-call) leidt hulpdiensten sneller naar de juiste locatie. "Een groot voordeel als je als Nederlander op een buitenlandse weg in je eentje tegen een boom bent geknald", verklaart Van de Camp.

Het automatische 112-alarm zit nu alleen in de duurste automodellen. Vanaf oktober 2015 komt het in alle nieuwe automodellen. Het apparaatje kost fabrikanten circa vijftig euro, wat ze niet apart mogen doorberekenen aan autokopers.

E-call zendt bij een ongeluk alleen de cruciale informatie door naar 112. "Sommige Europarlementsleden zijn bezorgd over de privacy. Nou, ik niet. Dit apparaatje werkt alleen na een ongeluk, het meldt dan de exacte locatie van het ongeluk en legt een telefoonverbinding met 112. In de verordening wordt verder veel aandacht gegeven aan gegevensbescherming. Verwijten hierover zijn dus echt onzinnige bangmakerij voor een geweldige uitvinding."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Die van de Camp. Was zijn partij niet in de regering toen de aanrijtijden voor ambulances werd opgerekt?

Geplaatst door: daw op

Mooi, worden alle auto’s weer 50 euro duurder. Daar komt dan de BPM en BTW nog bij… Hiermee spekken we de staatskas dus weer!

Geplaatst door: HV op