GM huurt extra crisismanager in vanwege terugroepactie

General Motors (GM) heeft een ervaren crisismanager ingehuurd om de schade vanwege de grote terugroepactie bij het Amerikaanse autoconcern te beperken.

De voormalige media-adviseur van het Witte Huis, Jeff Eller, moet het bedrijf vooral bijstaan in de politieke afhandeling van het schandaal.

GM ligt zwaar onder vuur doordat technische mankementen tot ongelukken leidden, waarbij zeker 13 mensen om het leven zijn gekomen. Het moederbedrijf van onder meer Chevrolet, Saturn en Pontiac heeft vanwege de gebreken al 7 miljoen auto’s teruggeroepen naar de garage.

Eller is een goede bekende in Washington. Naast zijn werk voor het Witte Huis stond hij in het verleden bandenfabrikant Bridgestone bij, toen dat bedrijf zich in het Congres moest verantwoorden voor een grote terugroepactie. GM huurde eerder deze week al de bekende advocaat Kenneth Feinberg in om te helpen bij de afwikkeling van schadeclaims.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM huurt extra crisismanager in vanwege terugroepactie - Automobielmanagement.nl

GM huurt extra crisismanager in vanwege terugroepactie

General Motors (GM) heeft een ervaren crisismanager ingehuurd om de schade vanwege de grote terugroepactie bij het Amerikaanse autoconcern te beperken.

De voormalige media-adviseur van het Witte Huis, Jeff Eller, moet het bedrijf vooral bijstaan in de politieke afhandeling van het schandaal.

GM ligt zwaar onder vuur doordat technische mankementen tot ongelukken leidden, waarbij zeker 13 mensen om het leven zijn gekomen. Het moederbedrijf van onder meer Chevrolet, Saturn en Pontiac heeft vanwege de gebreken al 7 miljoen auto’s teruggeroepen naar de garage.

Eller is een goede bekende in Washington. Naast zijn werk voor het Witte Huis stond hij in het verleden bandenfabrikant Bridgestone bij, toen dat bedrijf zich in het Congres moest verantwoorden voor een grote terugroepactie. GM huurde eerder deze week al de bekende advocaat Kenneth Feinberg in om te helpen bij de afwikkeling van schadeclaims.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding