ANWB: Autobelastingen mogen niet verder stijgen

‘De autobelastingen mogen niet verder stijgen. Ook moeten ze eerlijk, evenwichtig en toekomstbestendig worden ingericht, opdat iedereen in de toekomst naar rato meebetaalt’. Dat staat in de visie Autobelastingen ‘Elke reis de juiste prijs’ van de ANWB.

Staatssecretaris Wiebes stelt dit jaar een nieuwe Autobrief op waarmee de autobelastingen voor de komende jaren worden vastgelegd. De ANWB grijpt deze gelegenheid aan om de onvolkomenheden van het huidige systeem opnieuw onder de aandacht te brengen en met haar visie oplossingen aan te reiken.

Het huidige autobelastingstelsel is erg ingewikkeld en ondoorzichtig vanwege de stapeling aan verschillende belastingen en alle bijzondere regelingen. Het is voor de automobilist niet meer te volgen en het is ook niet uit te leggen.

Daarbij is het huidige stelsel ook niet toekomstbestendig. Er komen namelijk steeds meer auto’s die niet meer op fossiele brandstoffen rijden, maar gebruik maken van hybridetechniek of volledig elektrisch zijn. Dit zet de inkomsten op accijnzen onder druk en werpt de vraag op hoe deze auto’s in de toekomst gaan bijdragen. Op woensdag 23 april houdt de ANWB een live radiodebat op BNR Nieuwsradio waarin politici, experts en ANWB-leden hierover met elkaar in discussie gaan.

Reacties

Alsof van Woerkom ooit een vuist heeft kunnen maken tegen wie dan ook. centen, die zijn belangrijk, ,maar opkomen voor 1,5 miljoen leden of meer, ho maar !

Geplaatst door: JP op
ANWB: Autobelastingen mogen niet verder stijgen - Automobielmanagement.nl

ANWB: Autobelastingen mogen niet verder stijgen

‘De autobelastingen mogen niet verder stijgen. Ook moeten ze eerlijk, evenwichtig en toekomstbestendig worden ingericht, opdat iedereen in de toekomst naar rato meebetaalt’. Dat staat in de visie Autobelastingen ‘Elke reis de juiste prijs’ van de ANWB.

Staatssecretaris Wiebes stelt dit jaar een nieuwe Autobrief op waarmee de autobelastingen voor de komende jaren worden vastgelegd. De ANWB grijpt deze gelegenheid aan om de onvolkomenheden van het huidige systeem opnieuw onder de aandacht te brengen en met haar visie oplossingen aan te reiken.

Het huidige autobelastingstelsel is erg ingewikkeld en ondoorzichtig vanwege de stapeling aan verschillende belastingen en alle bijzondere regelingen. Het is voor de automobilist niet meer te volgen en het is ook niet uit te leggen.

Daarbij is het huidige stelsel ook niet toekomstbestendig. Er komen namelijk steeds meer auto’s die niet meer op fossiele brandstoffen rijden, maar gebruik maken van hybridetechniek of volledig elektrisch zijn. Dit zet de inkomsten op accijnzen onder druk en werpt de vraag op hoe deze auto’s in de toekomst gaan bijdragen. Op woensdag 23 april houdt de ANWB een live radiodebat op BNR Nieuwsradio waarin politici, experts en ANWB-leden hierover met elkaar in discussie gaan.

Reacties

Alsof van Woerkom ooit een vuist heeft kunnen maken tegen wie dan ook. centen, die zijn belangrijk, ,maar opkomen voor 1,5 miljoen leden of meer, ho maar !

Geplaatst door: JP op