De Dienst Inschrijving Voertuigen heeft deze eerste dagen van april inmiddels al een kleine duizend aanvragen ontvangen. Dat is lucratief voor de staatskas want elke aanvraag kost duizend euro waarmee de totale opbrengst inmiddels al tot rond de één miljoen euro is opgelopen.

Dat meldt de Waalse krant La Derniere Heure. Tot begin deze maand moest elk persoonlijk kenteken in België beginnen met een 9 maar nu is in principe elke combinatie mogelijk. De staatssecretaris voor verkeer heeft alleen verordonneerd dat beledigende of racistische teksten niet geaccepteerd worden. Inmiddels rijdt er echter wel al een B-2-B en een JUL1E over de Belgische wegen. In principe is ook het kenteken A of 1 mogelijk. Of persoonlijke kentekens en vooral de handel daarin daarmee een miljoenen business worden zoals al jaren in Groot-Brittannië het geval is, moet nog afgewacht worden.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding