Belgen in de rij voor persoonlijk kenteken

De regels voor persoonlijke kentekens zijn in België per 31 maart aanzienlijk versoepeld en dat leidt daar tot een run op dergelijke nummerplaten.

De Dienst Inschrijving Voertuigen heeft deze eerste dagen van april inmiddels al een kleine duizend aanvragen ontvangen. Dat is lucratief voor de staatskas want elke aanvraag kost duizend euro waarmee de totale opbrengst inmiddels al tot rond de één miljoen euro is opgelopen.

Dat meldt de Waalse krant La Derniere Heure. Tot begin deze maand moest elk persoonlijk kenteken in België beginnen met een 9 maar nu is in principe elke combinatie mogelijk. De staatssecretaris voor verkeer heeft alleen verordonneerd dat beledigende of racistische teksten niet geaccepteerd worden. Inmiddels rijdt er echter wel al een B-2-B en een JUL1E over de Belgische wegen. In principe is ook het kenteken A of 1 mogelijk. Of persoonlijke kentekens en vooral de handel daarin daarmee een miljoenen business worden zoals al jaren in Groot-Brittannië het geval is, moet nog afgewacht worden.  

Reacties

Idee voor ons begrotingstekort?

Geplaatst door: Pieter op

‘1’ is niet mogelijk. Het kenteken mag niet uit alleen nummers bestaan.

Geplaatst door: sander op

leuk krijgen we begr-tk1 of geld-tk
lossen we alles in een keer op…

Geplaatst door: marcel op
Belgen in de rij voor persoonlijk kenteken - Automobielmanagement.nl

Belgen in de rij voor persoonlijk kenteken

De regels voor persoonlijke kentekens zijn in België per 31 maart aanzienlijk versoepeld en dat leidt daar tot een run op dergelijke nummerplaten.

De Dienst Inschrijving Voertuigen heeft deze eerste dagen van april inmiddels al een kleine duizend aanvragen ontvangen. Dat is lucratief voor de staatskas want elke aanvraag kost duizend euro waarmee de totale opbrengst inmiddels al tot rond de één miljoen euro is opgelopen.

Dat meldt de Waalse krant La Derniere Heure. Tot begin deze maand moest elk persoonlijk kenteken in België beginnen met een 9 maar nu is in principe elke combinatie mogelijk. De staatssecretaris voor verkeer heeft alleen verordonneerd dat beledigende of racistische teksten niet geaccepteerd worden. Inmiddels rijdt er echter wel al een B-2-B en een JUL1E over de Belgische wegen. In principe is ook het kenteken A of 1 mogelijk. Of persoonlijke kentekens en vooral de handel daarin daarmee een miljoenen business worden zoals al jaren in Groot-Brittannië het geval is, moet nog afgewacht worden.  

Reacties

Idee voor ons begrotingstekort?

Geplaatst door: Pieter op

‘1’ is niet mogelijk. Het kenteken mag niet uit alleen nummers bestaan.

Geplaatst door: sander op

leuk krijgen we begr-tk1 of geld-tk
lossen we alles in een keer op…

Geplaatst door: marcel op