Dat blijkt afgelopen woensdag uit cijfers van de instantie voor het wegverkeer RDW.

In de eerste 3 maanden van dit jaar werden in totaal 2980 auto’s omgebouwd van lpg naar benzine, vergeleken met 135 in dezelfde periode een jaar eerder. In de maand december van vorig jaar werd de gastank uit 936 voertuigen verwijderd, tegen 36 een jaar eerder.

De cijfers hebben betrekking op auto’s van alle bouwjaren. ”Maar zonder twijfel is deze toename veroorzaakt door oldtimers”, zegt een woordvoerder van de RDW.

Volgens de nieuwe fiscale regels voor oldtimers, die 1 januari zijn ingegaan, geldt een vrijstelling van wegenbelasting pas bij auto’s van 40 jaar of ouder.

Tussen de 26 en 40 jaar geldt voor benzineauto’s een overgangsregime met een maximaal tarief van 120 euro per jaar. Voor auto’s die op lpg of diesel rijden, moet voortaan het volledige tarief betaald worden aan wegenbelasting totdat het voertuig 40 jaar is.