De mededingingsautoriteit heeft een staatssteun voor BMW in Leipzig maar gedeeltelijk akkoord gevonden waarop BMW met onbegrip heeft gereageerd.Van de geplande 45 miljoen euro zijn maar 17 miljoen euro daadwerkelijk gerechtvaardigd bij de investering die BMW doet om elektrische auto’s te bouwen, zo besloot de commissie.
De mededingingsautoriteit heeft de plaatselijke overheid wel toestemming gegeven ‘regionale hulp’ te geven voor de uitbouw van de Porsche-fabriek in hetzelfde Leipzig ten bedrage van bijna 44 miljoen euro. Voorts kijkt de Europese Commissie nu nog nauwgezet naar een geplande subsidie van 133 miljoen euro voor Audi die zijn fabriek in het Hongaarse Györ wil uitbreiden.
BMW heeft verklaard dat men de beslissing betreurt en er ook geen begrip voor te hebben omdat aan alle voorwaarden voor de subsidie zou zijn voldaan. Bovendien is het besluit merkwaardig omdat de EU immers het belang van auto’s met alternatieve aandrijving wil bevorderen, zo redeneert BMW. Het merk wil daarom dat het besluit op zakelijke juistheid ‘uitgebreid onderzocht wordt’.  
BMW in München heeft tot dusver ruim vierhonderd miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek in Leipzig waar men de i3 produceert, wat achthonderd arbeidsplaatsen heeft opgeleverd. Er zijn inmiddels ruim vijfduizend stuks van de i3 afgeleverd.