Stephen Appleton kocht de auto’s op verschillende veilingen, knoeide met de teller en bood de auto’s vervolgens onder een reeks handelsnamen aan op e-Bay. Zo verkocht hij een BMW Z4 die bijna 240 duizend kilometer had gedraaid met 86 duizend op de teller en een Audi A4 die oorspronkelijk 210 duizend aangaf met niet meer dan 83 duizend op de klok.

Door zich steeds te verschuilen achter een andere naam konden autokopers hem later ook niet vinden als ze klachten hadden, stelde de rechter bij het Liverpool Crown Court vast. Eén van de ontevreden klanten schakelde echter de keuringsdienst in. Die wist Appleton te achterhalen,  bracht zijn activiteiten via onder meer een huiszoeking in beeld en sleepte hem verder voor de rechter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding