Dat meldt de Russische krant Vedomosti in een bericht dat ook door The Moscow Times is overgenomen. Volgens de krant zouden ook auto’s uit de VS door zo’n embargo worden getroffen. Het verbod zou echter alleen gelden voor de invoer van kant-en-klare auto’s en niet voor westerse auto’s die in Rusland zelf gebouwd worden. Ford, Volkswagen, Renault, Hyundai /Kia en Toyota hebben allemaal eigen autofabrieken in Rusland. Of de Russische automobilist blij zou zijn met een dergelijke maatregel is zeer de vraag. Op dit moment komt, volgens Vedomosti, bijna een kwart van alle in het land verkochte personenauto’s uit het buitenland, meestal uit Europa of de VS. Voor vrachtwagens ligt dat cijfer zelfs boven de veertig procent.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding