Doordat meer tijd genomen wordt, verwacht de vereniging een "beter gedragen en duurzame oplossing voor de problemen die de huidige bijtellingssystematiek met zich meebrengt".

Een besluit op korte termijn om snel enkele operationele problemen op te lossen, zou volgens VAVDZ geen recht gedaan hebben aan "de strategische wens van zakelijke automobilisten om te betalen per gereden privé-kilometer". Hangende het uitstel moeten de plannen voor de bijtelling goed worden uitgewerkt, zoals de 500 kilometerregeling en de regeling voor bedrijfswagens. Verder zegt de vereniging dat ze staatssecretaris Wiebes zal blijven wijzen op de noodzaak van een hogere onbelaste kilometervergoeding, een bijtellingsregeling die ook redelijk is voor rijders die weinig (maar meer dan vijfhonderd  privékilometers) rijden en een voorziening voor mobiliteitsbudgetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding