VNA stuurde vorige week, net als Bovag en RAI Vereniging, een alternatief naar de Tweede Kamer. Het alternatief voorziet in bijtellingscategorieën van 7, 14, 17, 20 en 25 procent.   Er lijkt nu een serieuze kans om het voorstel voor het tussenjaar 2016 van tafel te krijgen, schrijft VNA in zijn nieuwsbrief. Men denkt  het eigen voorstel (samen met RAI Vereniging en Bovag) als alternatief naar voren te kunnen schuiven. ‘VNA is in samenwerking met de partners in de automotive sector vol aan de slag om het alternatieve voorstel met Kamerleden en de betrokken ministeries door te nemen en te toetsen aan de gestelde doelen en budgettaire dekking.’

Nadat de staatssecretaris zijn Nota van Wijziging vorige week donderdag 23 oktober naar de Kamer had gestuurd, heeft de VNA de volgende dag een alternatief voorstel naar de Kamer gestuurd. Ook Bovag en RAI Vereniging hebben individueel een op hoofdlijnen vergelijkbaar  voorstel ingediend.

Maandag, bij de eerste termijn van de behandeling van de Belastingplannen bleek dat de politieke partijen verontwaardigd zijn over het feit dat Financiën zonder vooraankondiging de Kamer verraste met een flinke aanpassing in de bijtellingsystematiek. Bovendien bleek  het door Wiebes geïnitieerde tussenjaar alles behalve beleidsarm invult. De staatssecretaris heeft aangegeven open te staan voor voorstellen. "Wij zullen alles in het werk stellen om er het uiterste uit te halen ", zo schrijft VNA.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding