De komende dagen bestudeert Bovag samen met haar advocaat de uitspraak van de rechter en wordt bepaald wat de voor leden meest wenselijke vervolgstap is.

Werkgeversorganisatie Bovag spande een kort geding aan tegen Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) omdat Bovag bevestigd wil zien dat Bovag zeggenschap heeft over de premieverdeling van de pensioenen van de 75.000 medewerkers in de motorvoertuigen- en tweewielersector.

‘De pensioenpremieverdeling heeft effect op de loonruimte bij de leden van de bond en moet daarom onderdeel zijn van de afspraken die Bovag rechtstreeks maakt met vakbonden’, stelt Bovag-woordvoerder Paul de Waal. ‘Over dit onderwerp praat de bond al geruime tijd met vakbonden en PMT. In de cao-onderhandelingen met vakbonden wordt echter geen vooruitgang geboekt en de gesprekken met PMT blijken niet vruchtbaar, daarom vroeg de bond de rechter om een uitspraak.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding