Namens de werkgevers zat de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek FWT om de tafel. Zij vinden dat ondanks herhaaldelijk aandringen van werkgevers om iets te doen aan het grote aantal seniorendagen, de vakbonden daar niet in willen meegaan. De werkgeverswens tot meer ruimte voor maatwerk in de onderneming in overleg met het personeel, is voor de vakbonden een brug te ver. De vakbonden willen juist meer regels in de cao, vooral op het terrein van arbeidstijden.

Vakbonden

De vakbonden hebben na afloop van de onderhandelingen een derde pamflet uitgegeven met onder andere de volgende tekst: ‘We zijn nog geen stap verder. Op onze voorstellen hebben de werkgevers niet of nauwelijks gereageerd. Er ligt nog steeds geen loonbod. Maar wel de voorstellen van werkgevers om toeslagen af te schaffen, seniorendagen te schrappen en niets extra’s voor jongeren. Dit gaat niet goed! De werkgevers blijven als een oude grammofoonplaat hangen in een deuntje van 80 jaar terug: werknemers moeten op afroep beschikbaar zijn zonder toeslagen of zeggenschap.’

‘Wij willen een goede toekomst voor de werknemers in de sector. Daar hoort een goede cao bij. (…)  Als de werkgevers niet over de brug komen met fatsoenlijke voorstellen, dan hebben we na 3 maart geen akkoord. Daarmee gaan we een heel spannende vierde ronde tegemoet: het wordt kiezen of kabelen.’ 

De bonden organiseren de komende periode bijeenkomsten met de kaderleden om de druk op te voeren. De onderhandelingen worden op 3 maart 2015 voortgezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding