Plug-in hybride van Milieulijst 2016

De plug-in hybride personenauto met een CO2-uitstoot tussen de 31 en 50 gram per kilometer komt vanaf januari 2016 niet meer in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (MIA). Anderzijds is bijvoorbeeld de waterstofpersonenauto in de lijst opgenomen.

En laadpalen komen alleen nog in aanmerking als ze op eigen bedrijfsterrein worden gebruikt, bestemd voor de eigen voertuigen, zo blijkt uit de nieuwe Milieulijst 2016 die is gepubliceerd. De Milieulijst 2016 is meer in lijn gebracht met de ambities en prioriteiten zoals beschreven in ‘Een duurzame brandstofvisie met LEF’, schrijft RVO. Zo zijn de waterstofpersonenauto, de waterstofbus en aardgas- en elektrische vrachtwagen in de Milieulijst 2016 opgenomen.

De volledig elektrische auto komt ook in 2016 in aanmerking voor 36 procent milieu-investeringsaftrek (MIA) tot een investeringsbedrag van vijftig mille. In 2016 geldt die aftrek ook voor een waterstofpersonenauto. Op de waterstofpersonenauto mag ook versneld worden afgeschreven. De regeling voor de bestelauto met zeer duurzame transportkoeling is beperkt. Behalve een versnelde afschrijving is vanaf 2016 nog slechts 13,5 procent MIA mogelijk tot een investeringsbedrag van 35 duizend euro.

Op waterstofafleverstations, oplaadpunten voor elektrische auto’s en aardgasvulpunten is in 2016 milieu-investeringsaftrek en in de eerste twee gevallen versnelde afschrijving mogelijk. Het moet dan wel gaan om voorzieningen op eigen bedrijfsterrein, bestemd voor de eigen voertuigen. Om de milieu-investeringsaftrek te kunnen toepassen, is het belangrijk dat de investering in het nieuwe bedrijfsmiddel binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting bij RVO.nl wordt aangemeld, meldt Automotive Fiscalisten.
Klink hier voor de hele lijst

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Plug-in hybride van Milieulijst 2016 - Automobielmanagement.nl

Plug-in hybride van Milieulijst 2016

De plug-in hybride personenauto met een CO2-uitstoot tussen de 31 en 50 gram per kilometer komt vanaf januari 2016 niet meer in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (MIA). Anderzijds is bijvoorbeeld de waterstofpersonenauto in de lijst opgenomen.

En laadpalen komen alleen nog in aanmerking als ze op eigen bedrijfsterrein worden gebruikt, bestemd voor de eigen voertuigen, zo blijkt uit de nieuwe Milieulijst 2016 die is gepubliceerd. De Milieulijst 2016 is meer in lijn gebracht met de ambities en prioriteiten zoals beschreven in ‘Een duurzame brandstofvisie met LEF’, schrijft RVO. Zo zijn de waterstofpersonenauto, de waterstofbus en aardgas- en elektrische vrachtwagen in de Milieulijst 2016 opgenomen.

De volledig elektrische auto komt ook in 2016 in aanmerking voor 36 procent milieu-investeringsaftrek (MIA) tot een investeringsbedrag van vijftig mille. In 2016 geldt die aftrek ook voor een waterstofpersonenauto. Op de waterstofpersonenauto mag ook versneld worden afgeschreven. De regeling voor de bestelauto met zeer duurzame transportkoeling is beperkt. Behalve een versnelde afschrijving is vanaf 2016 nog slechts 13,5 procent MIA mogelijk tot een investeringsbedrag van 35 duizend euro.

Op waterstofafleverstations, oplaadpunten voor elektrische auto’s en aardgasvulpunten is in 2016 milieu-investeringsaftrek en in de eerste twee gevallen versnelde afschrijving mogelijk. Het moet dan wel gaan om voorzieningen op eigen bedrijfsterrein, bestemd voor de eigen voertuigen. Om de milieu-investeringsaftrek te kunnen toepassen, is het belangrijk dat de investering in het nieuwe bedrijfsmiddel binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting bij RVO.nl wordt aangemeld, meldt Automotive Fiscalisten.
Klink hier voor de hele lijst

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding