VW vervangt baas juridische afdeling in VS

De Volkswagen Group heeft het hoofd van zijn juridische afdeling in de VS vervangen door een externe advocaat. De autofabrikant moet nog steeds goedkeuring krijgen voor het repareren van de zeshonderd duizend auto’s waarmee in de VS gesjoemeld is.

Dit meldt persbureau Reuters.  Het nieuwe hoofd is David Detweiler van het kantoor Clifford Chance. Hij is per 1 februari aangesteld als topadvocaat bij Volkswagen of America, ter vervanging van David Geanacopoulos. Die deed de juridische zaken plus de public relations.
Detweiler werkte als externe adviseur voor Volkswagen en zal er nu kantoor houden met de focus op de verhoudingen met de regering. Volkswagen werkt aan de verstoorde relatie die het bedrijf heeft met de Amerikaanse wet- en regelgevers en met andere betrokkenen naar aanleiding van het sjoemelsoftwareschandaal. Vorige week diende Volkswagen een plan in bij de CARB (California Air Resources Board) inzake tachtig duizend grotere modellen van Audi, Porsche en VW.  Maar het bedrijf kreeg geen toestemming om de auto’s te herstellen. Vorige maand heeft Audi of America gezegd dat men Brad Stertz heeft benoemd tot de nieuwe directeur van government affairs.
Ceo Matthias Müller van Volkswagen Group heeft de vorige maand tijd doorgebracht in Washington. Hij heeft daar contact gehad met verschillen wetgevers, waaronder Fred Upton, de voorzitter van Energy and Commerce Committee. Müller praatte ook met hoofd Gina McCarthy van Environment Protection Agency (EPA) en met Penny Pritzker, de minister van handel. Zij vroeg Müller naar de intentie van Volkswagen om de fabriek in Chattanooga (Tennessee) uit te breiden. Müller zou hebben gezegd dat zijn bedrijf bezig is met expansie van deze fabriek.
Vorige maand heeft Volkswagen Hinrich J. Wöbcken per 1 april aangesteld als baas van de regio Noord-Amerika. Hij wordt ook de bestuursvoorzitter van Volkswagen Group of America. Michael Horn, de ceo van Volkswagen Group of America, blijft overigens aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW vervangt baas juridische afdeling in VS - Automobielmanagement.nl

VW vervangt baas juridische afdeling in VS

De Volkswagen Group heeft het hoofd van zijn juridische afdeling in de VS vervangen door een externe advocaat. De autofabrikant moet nog steeds goedkeuring krijgen voor het repareren van de zeshonderd duizend auto’s waarmee in de VS gesjoemeld is.

Dit meldt persbureau Reuters.  Het nieuwe hoofd is David Detweiler van het kantoor Clifford Chance. Hij is per 1 februari aangesteld als topadvocaat bij Volkswagen of America, ter vervanging van David Geanacopoulos. Die deed de juridische zaken plus de public relations.
Detweiler werkte als externe adviseur voor Volkswagen en zal er nu kantoor houden met de focus op de verhoudingen met de regering. Volkswagen werkt aan de verstoorde relatie die het bedrijf heeft met de Amerikaanse wet- en regelgevers en met andere betrokkenen naar aanleiding van het sjoemelsoftwareschandaal. Vorige week diende Volkswagen een plan in bij de CARB (California Air Resources Board) inzake tachtig duizend grotere modellen van Audi, Porsche en VW.  Maar het bedrijf kreeg geen toestemming om de auto’s te herstellen. Vorige maand heeft Audi of America gezegd dat men Brad Stertz heeft benoemd tot de nieuwe directeur van government affairs.
Ceo Matthias Müller van Volkswagen Group heeft de vorige maand tijd doorgebracht in Washington. Hij heeft daar contact gehad met verschillen wetgevers, waaronder Fred Upton, de voorzitter van Energy and Commerce Committee. Müller praatte ook met hoofd Gina McCarthy van Environment Protection Agency (EPA) en met Penny Pritzker, de minister van handel. Zij vroeg Müller naar de intentie van Volkswagen om de fabriek in Chattanooga (Tennessee) uit te breiden. Müller zou hebben gezegd dat zijn bedrijf bezig is met expansie van deze fabriek.
Vorige maand heeft Volkswagen Hinrich J. Wöbcken per 1 april aangesteld als baas van de regio Noord-Amerika. Hij wordt ook de bestuursvoorzitter van Volkswagen Group of America. Michael Horn, de ceo van Volkswagen Group of America, blijft overigens aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding