VW: deal met Amerikanen is in zicht

Volkswagen denkt dat het binnenkort een overeenkomst kan bereiken met de Amerikaanse autoriteiten over de aanpak van dieselgate. ‘’We werken ontzettend hard met de verschillende autoriteiten aan een duurzame overall-oplossing. Die gesprekken blijven opbouwend. Ik denk niet dat de Amerikanen ons te hard aanpakken maar de druk is wel ontzettend groot,’’ aldus CEO Matthias Müller van de VW Groep tijdens het Autosalon van Genève.

Het Amerikaanse ministerie van justitie wil VW tot 46 miljard dollar aan boetes opleggen voor dieselgate. Maar ondertussen is vijf maanden na het bekend worden van het schandaal nog steeds niet besloten wat er gedaan moet worden aan of met de ruim 600.000 auto’s in de VS die met de sjoemelsoftware zijn uitgerust. Müller heeft er overigens wel alle vertrouwen in dat zijn bedrijf het vertrouwen van de klant weer kan terugwinnen.

Intussen heeft topman Rupert Stadler van Audi gezegd dat zijn merk niet of nauwelijks onder dieselgate te lijden heeft. "Het merk heeft naar mijn inschatting geen krasje opgelopen." Hij wijst er op dat zijn dealers in de VS nog steeds fors blijven investeren in hun bedrijf. "We hebben ons terugroepplan ingediend, nu moeten we afwachten wat de Amerikaanse autoriteiten beslissen." Op de meeste markten heeft Audi de afgelopen maanden ook weer een plus geboekt terwijl zustermerk VW veel moet inleveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW: deal met Amerikanen is in zicht - Automobielmanagement.nl

VW: deal met Amerikanen is in zicht

Volkswagen denkt dat het binnenkort een overeenkomst kan bereiken met de Amerikaanse autoriteiten over de aanpak van dieselgate. ‘’We werken ontzettend hard met de verschillende autoriteiten aan een duurzame overall-oplossing. Die gesprekken blijven opbouwend. Ik denk niet dat de Amerikanen ons te hard aanpakken maar de druk is wel ontzettend groot,’’ aldus CEO Matthias Müller van de VW Groep tijdens het Autosalon van Genève.

Het Amerikaanse ministerie van justitie wil VW tot 46 miljard dollar aan boetes opleggen voor dieselgate. Maar ondertussen is vijf maanden na het bekend worden van het schandaal nog steeds niet besloten wat er gedaan moet worden aan of met de ruim 600.000 auto’s in de VS die met de sjoemelsoftware zijn uitgerust. Müller heeft er overigens wel alle vertrouwen in dat zijn bedrijf het vertrouwen van de klant weer kan terugwinnen.

Intussen heeft topman Rupert Stadler van Audi gezegd dat zijn merk niet of nauwelijks onder dieselgate te lijden heeft. "Het merk heeft naar mijn inschatting geen krasje opgelopen." Hij wijst er op dat zijn dealers in de VS nog steeds fors blijven investeren in hun bedrijf. "We hebben ons terugroepplan ingediend, nu moeten we afwachten wat de Amerikaanse autoriteiten beslissen." Op de meeste markten heeft Audi de afgelopen maanden ook weer een plus geboekt terwijl zustermerk VW veel moet inleveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding