"De verbrandingsmotor zal in 2030 geheel uitgefaseerd worden", aldus de formulering. De grootste drijfveer is niet alleen het milieu, maar ook de volksgezondheid. Volgens de PvdA moeten alle tankstations plaatsmaken voor snelladers.

Slim laden

Als alle auto’s volledig elektrisch zijn, zet dat extra druk op ons elektriciteitsnetwerk. Daarom gaat EVnetNL zijn publieke laadpunten in Nederland slim maken; door het toepassen van Smart Charging kunnen elektrische auto’s op het meest duurzame moment opgeladen worden. Bijvoorbeeld als midden in de nacht de wind hard waait en er weinig vraag naar stroom is.

Volledig elektrisch rallykampioenschap

Jan Vos van de PvdA kan het vast goed vinden met Franck Welsch, Head of Technology bij Volkswagen. Welsch ziet brood in een volledig elektrisch rallykampioenschap. "Rallyauto’s zijn superkrachtig, hebben een helse hoeveelheid koppel en vierwielaandrijving. Elektrische aandrijflijnen voldoen hier perfect aan."

Elektrisch en zelfrijdend

Wie het weekend van 12 en 13 maart in Amsterdam was, kon alvast een voorproefje krijgen van de elektrische toekomst. Het zelfrijdende studiemodel F015 Luxury in Motion van Mercedes-Benz heeft zondag onder begeleiding een rit gemaakt door Amsterdam. De auto reed over de Dam en langs het IJ. De conceptcar was in onze hoofdstad ter gelegenheid van een informele vergadering van Europese transportministers die 14 april wordt gehouden. Tijdens de vergadering, waarbij ook Minister Schultz van Haegen aanwezig is, wordt gesproken over onder meer zelfrijdende auto’s en nieuwe communicatietechnieken in het verkeer. (Bron: ZERauto)