Oldtimer liefhebbers organiseren protestrit tegen milieuzones

Liefhebbers van klassiekers en oldtimers houden aanstaande zondag een protestrit door Nederland tegen de milieuzones. De rit start in Rotterdam, dat de grootste milieuzone heeft, en gaat vervolgens naar Utrecht, Amsterdam en Den Haag. In de laatste stad eindigt de protestrit op het Malieveld.

Met de actie hoopt de Stichting Rotterdamse Klassiekers, die al eerder met honderden auto’s in het Rotterdamse centrum actie voerde tegen de nieuwe milieumaatregelen, politiek Den Haag zover te krijgen dat ze de milieuzones weer ongedaan maken.

Veel klassiekers en oldtimers  mogen de binnensteden van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam niet meer in, omdat de auto’s niet voldoen aan de milieunormen. In Rotterdam krijgen overtreders vanaf 1 mei een boete. In Utrecht gebeurt dat nu al.

Volgens de organisatoren zijn de effecten van deze maatregel op de luchtkwaliteit nihil en staan ze niet in verhouding tot de kosten voor overheid en burger.

De protestrit start om 11.00 uur op P+R Meijersplein in Rotterdam. Kijk voor meer info op de Facebook pagina van ‘Stichting Rotterdamse Klassiekers’. De route die gereden wordt staat HIER vermeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oldtimer liefhebbers organiseren protestrit tegen milieuzones - Automobielmanagement.nl

Oldtimer liefhebbers organiseren protestrit tegen milieuzones

Liefhebbers van klassiekers en oldtimers houden aanstaande zondag een protestrit door Nederland tegen de milieuzones. De rit start in Rotterdam, dat de grootste milieuzone heeft, en gaat vervolgens naar Utrecht, Amsterdam en Den Haag. In de laatste stad eindigt de protestrit op het Malieveld.

Met de actie hoopt de Stichting Rotterdamse Klassiekers, die al eerder met honderden auto’s in het Rotterdamse centrum actie voerde tegen de nieuwe milieumaatregelen, politiek Den Haag zover te krijgen dat ze de milieuzones weer ongedaan maken.

Veel klassiekers en oldtimers  mogen de binnensteden van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam niet meer in, omdat de auto’s niet voldoen aan de milieunormen. In Rotterdam krijgen overtreders vanaf 1 mei een boete. In Utrecht gebeurt dat nu al.

Volgens de organisatoren zijn de effecten van deze maatregel op de luchtkwaliteit nihil en staan ze niet in verhouding tot de kosten voor overheid en burger.

De protestrit start om 11.00 uur op P+R Meijersplein in Rotterdam. Kijk voor meer info op de Facebook pagina van ‘Stichting Rotterdamse Klassiekers’. De route die gereden wordt staat HIER vermeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding