Met de actie hoopt de Stichting Rotterdamse Klassiekers, die al eerder met honderden auto’s in het Rotterdamse centrum actie voerde tegen de nieuwe milieumaatregelen, politiek Den Haag zover te krijgen dat ze de milieuzones weer ongedaan maken.

Veel klassiekers en oldtimers  mogen de binnensteden van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam niet meer in, omdat de auto’s niet voldoen aan de milieunormen. In Rotterdam krijgen overtreders vanaf 1 mei een boete. In Utrecht gebeurt dat nu al.

Volgens de organisatoren zijn de effecten van deze maatregel op de luchtkwaliteit nihil en staan ze niet in verhouding tot de kosten voor overheid en burger.

De protestrit start om 11.00 uur op P+R Meijersplein in Rotterdam. Kijk voor meer info op de Facebook pagina van ‘Stichting Rotterdamse Klassiekers’. De route die gereden wordt staat HIER vermeld.