Duitser krijgt vier mille premie bij aankoop EV

Duitsland is eindelijk door de bocht: vanaf 1 mei krijgt de koper van een elektrische auto vierduizend euro subsidie. Bij een hybride model bedraagt de premie drie mille.

Het geld ervoor wordt gezamenlijk door de staat en de auto-industrie opgebracht. De premie geldt alleen voor auto’s waarvan het basismodel maximaal zestigduizend euro kost. Elektrische auto’s komen in Duitsland tot nu toe nauwelijks van de grond. De regering wil dat er in 2020 minstens een miljoen op de weg zijn maar dat cijfer lijkt lang niet gehaald te worden. Begin dit jaar telde Duitsland 25,5 duizend elektrische auto’s en 130 duizend hybriden op een totale vloot van 45 miljoen personenauto‘s. Behalve de hoge prijs is ook het ontbreken van voldoende laadstations nog altijd een belangrijke belemmering.
Berlijn en de autosector stellen nu gezamenlijk 1,2 miljard euro ter beschikking voor een aankooppremie. Bovendien komt er nog eens driehonderd miljoen voor nieuwe laadstations. Dat is afgesproken tijdens een overleg bij bondskanselier Merkel. Volgens minister voor verkeer Alexander Dobrindt kunnen met het fonds vierhonderd duizend premies worden uitgedeeld. Als het geld op is, stopt de premie, benadrukt minister Schäuble van financiën. ”Dus wie het eerst komt, het eerst maalt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ben erg benieuwd of de premie ook geldt voor gebruikte import.

Geplaatst door: maarten palthe op
Duitser krijgt vier mille premie bij aankoop EV - Automobielmanagement.nl

Duitser krijgt vier mille premie bij aankoop EV

Duitsland is eindelijk door de bocht: vanaf 1 mei krijgt de koper van een elektrische auto vierduizend euro subsidie. Bij een hybride model bedraagt de premie drie mille.

Het geld ervoor wordt gezamenlijk door de staat en de auto-industrie opgebracht. De premie geldt alleen voor auto’s waarvan het basismodel maximaal zestigduizend euro kost. Elektrische auto’s komen in Duitsland tot nu toe nauwelijks van de grond. De regering wil dat er in 2020 minstens een miljoen op de weg zijn maar dat cijfer lijkt lang niet gehaald te worden. Begin dit jaar telde Duitsland 25,5 duizend elektrische auto’s en 130 duizend hybriden op een totale vloot van 45 miljoen personenauto‘s. Behalve de hoge prijs is ook het ontbreken van voldoende laadstations nog altijd een belangrijke belemmering.
Berlijn en de autosector stellen nu gezamenlijk 1,2 miljard euro ter beschikking voor een aankooppremie. Bovendien komt er nog eens driehonderd miljoen voor nieuwe laadstations. Dat is afgesproken tijdens een overleg bij bondskanselier Merkel. Volgens minister voor verkeer Alexander Dobrindt kunnen met het fonds vierhonderd duizend premies worden uitgedeeld. Als het geld op is, stopt de premie, benadrukt minister Schäuble van financiën. ”Dus wie het eerst komt, het eerst maalt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ben erg benieuwd of de premie ook geldt voor gebruikte import.

Geplaatst door: maarten palthe op