Acea: ‘Auto-industrie helpt mee aan minder uitstoot’

De Europese auto-industrie draagt graag bij aan het doorgaan met de vermindering van CO2-emissies in alle segmenten, van personen- tot vrachtauto’s. Europa legt echter de nadruk eenzijdig op wegtransport, “wij pleiten voor een meer evenwichtige benadering die alle soorten transport omvat, inclusief lucht, maritiem en spoor.”

Dat zegt algemeen secretaris Erik Jonnaert van de Europese autokoepel Acea in reactie op de ‘European Strategy for Low-Emission Mobility’. Acea juicht toe dat het bij het terugdringen van de uitstoot niet uitmaakt om welke technologie het gaat: "Technologie neutraliteit is het uitgangspunt. Alle autofabrikanten blijven investeren in zowel verbrandingsmotoren als het volledige pakket alternatieve krachtbronnen die aan de behoeften van zowel private als zakelijke klanten beantwoorden," zegt Jonnaert.

Acea vindt wel dat de strategie wat maatregelen betreft te veel de nadruk legt op voertuigtechnologie. Andere belangrijke aspecten die de emissies beïnvloeden gedurende het gebruik van dat voertuig, zoals brandstof, sneller vernieuwen van de auto’s, betere infrastructuur en een ander rijgedrag, komen niet of niet voldoende aan de orde. "Alleen richten op nieuwe voertuigtechnologie zal maar beperkte voordelen voor het milieu opleveren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Acea: ‘Auto-industrie helpt mee aan minder uitstoot’ - Automobielmanagement.nl

Acea: ‘Auto-industrie helpt mee aan minder uitstoot’

De Europese auto-industrie draagt graag bij aan het doorgaan met de vermindering van CO2-emissies in alle segmenten, van personen- tot vrachtauto’s. Europa legt echter de nadruk eenzijdig op wegtransport, “wij pleiten voor een meer evenwichtige benadering die alle soorten transport omvat, inclusief lucht, maritiem en spoor.”

Dat zegt algemeen secretaris Erik Jonnaert van de Europese autokoepel Acea in reactie op de ‘European Strategy for Low-Emission Mobility’. Acea juicht toe dat het bij het terugdringen van de uitstoot niet uitmaakt om welke technologie het gaat: "Technologie neutraliteit is het uitgangspunt. Alle autofabrikanten blijven investeren in zowel verbrandingsmotoren als het volledige pakket alternatieve krachtbronnen die aan de behoeften van zowel private als zakelijke klanten beantwoorden," zegt Jonnaert.

Acea vindt wel dat de strategie wat maatregelen betreft te veel de nadruk legt op voertuigtechnologie. Andere belangrijke aspecten die de emissies beïnvloeden gedurende het gebruik van dat voertuig, zoals brandstof, sneller vernieuwen van de auto’s, betere infrastructuur en een ander rijgedrag, komen niet of niet voldoende aan de orde. "Alleen richten op nieuwe voertuigtechnologie zal maar beperkte voordelen voor het milieu opleveren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding