Toezicht auto-industrie laat te wensen over

Het toezicht op de auto-industrie in Europa is de laatste jaren te veel aan nationale overheden overgelaten. Dat maakte het volgens Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy mogelijk dat autofabrikanten ongehinderd konden sjoemelen met de uitstootwaarden van dieselauto’s.

"Het blijkt dat nationale overheden toch wel heel graag hun nationale industrieën de hand boven het hoofd houden", stelde de D66-politicus maandag op Radio 1. Gerbrandy is rapporteur van de Europese enquêtecommissie die onderzoek doet naar de rol van Brussel in het dieselschandaal dat vorig jaar bij Volkswagen aan het licht kwam.

Inmiddels is duidelijk dat bij meer fabrikanten dingen niet in de haak zijn. De Europarlementariër baseert zich op voorlopige bevindingen. De enquêtecommissie spreekt komende tijd nog met diverse hoofdrolspelers rond de hele affaire.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toezicht auto-industrie laat te wensen over - Automobielmanagement.nl

Toezicht auto-industrie laat te wensen over

Het toezicht op de auto-industrie in Europa is de laatste jaren te veel aan nationale overheden overgelaten. Dat maakte het volgens Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy mogelijk dat autofabrikanten ongehinderd konden sjoemelen met de uitstootwaarden van dieselauto’s.

"Het blijkt dat nationale overheden toch wel heel graag hun nationale industrieën de hand boven het hoofd houden", stelde de D66-politicus maandag op Radio 1. Gerbrandy is rapporteur van de Europese enquêtecommissie die onderzoek doet naar de rol van Brussel in het dieselschandaal dat vorig jaar bij Volkswagen aan het licht kwam.

Inmiddels is duidelijk dat bij meer fabrikanten dingen niet in de haak zijn. De Europarlementariër baseert zich op voorlopige bevindingen. De enquêtecommissie spreekt komende tijd nog met diverse hoofdrolspelers rond de hele affaire.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding