Uber is een taxibedrijf, niets ‘new tech’

Uber is een taxibedrijf en dient zich aan alle regels die gelden voor taxi-en transportondernemingen te houden. Dat is de duidelijke uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

Uber wil zelf graag gezien worden als een bedrijf dat met nieuwe technologie zorgt voor ritdelen en dat daarom ook maar lichtjes gereguleerd hoeft te worden, lees zich veel minder aan allerlei strenge regels hoeft te houden. Maar de Europese rechters in Luxemburg hebben daar een duidelijke streep door gehaald. "Uber is meer dan slechts een tussenschakel en dient dan ook als transportbedrijf gereguleerd te worden."

Die uitspraak geeft de autoriteiten in de EU-landen meer ruimte om Uber harder aan te pakken. Het is vooral een steun in de rug voor Londen dat al eerder stelde dat Uber gewoon een ouderwetse taxi-onderneming is. Daarnaast is het een steun in de rug van reguliere taxichauffeurs in bijvoorbeeld Parijs en Madrid die al tijden demonstreren tegen de in hun ogen valse concurrentie van Uber. Met name in Parijs hebben honderden taxirijders al enkele keren de belangrijkste doorgaande wegen geblokkeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Uber is een taxibedrijf, niets ‘new tech’ - Automobielmanagement.nl

Uber is een taxibedrijf, niets ‘new tech’

Uber is een taxibedrijf en dient zich aan alle regels die gelden voor taxi-en transportondernemingen te houden. Dat is de duidelijke uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

Uber wil zelf graag gezien worden als een bedrijf dat met nieuwe technologie zorgt voor ritdelen en dat daarom ook maar lichtjes gereguleerd hoeft te worden, lees zich veel minder aan allerlei strenge regels hoeft te houden. Maar de Europese rechters in Luxemburg hebben daar een duidelijke streep door gehaald. "Uber is meer dan slechts een tussenschakel en dient dan ook als transportbedrijf gereguleerd te worden."

Die uitspraak geeft de autoriteiten in de EU-landen meer ruimte om Uber harder aan te pakken. Het is vooral een steun in de rug voor Londen dat al eerder stelde dat Uber gewoon een ouderwetse taxi-onderneming is. Daarnaast is het een steun in de rug van reguliere taxichauffeurs in bijvoorbeeld Parijs en Madrid die al tijden demonstreren tegen de in hun ogen valse concurrentie van Uber. Met name in Parijs hebben honderden taxirijders al enkele keren de belangrijkste doorgaande wegen geblokkeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding