Uber wil zelf graag gezien worden als een bedrijf dat met nieuwe technologie zorgt voor ritdelen en dat daarom ook maar lichtjes gereguleerd hoeft te worden, lees zich veel minder aan allerlei strenge regels hoeft te houden. Maar de Europese rechters in Luxemburg hebben daar een duidelijke streep door gehaald. "Uber is meer dan slechts een tussenschakel en dient dan ook als transportbedrijf gereguleerd te worden."

Die uitspraak geeft de autoriteiten in de EU-landen meer ruimte om Uber harder aan te pakken. Het is vooral een steun in de rug voor Londen dat al eerder stelde dat Uber gewoon een ouderwetse taxi-onderneming is. Daarnaast is het een steun in de rug van reguliere taxichauffeurs in bijvoorbeeld Parijs en Madrid die al tijden demonstreren tegen de in hun ogen valse concurrentie van Uber. Met name in Parijs hebben honderden taxirijders al enkele keren de belangrijkste doorgaande wegen geblokkeerd.