Justitie kijkt naar getwitter Elon Musk

Het Amerikaanse ministerie van justitie stelt een onderzoek in naar de tweets van CEO Elon Musk van Tesla waarin hij eerst aankondigde het bedrijf van de beurs te halen en dat vervolgens een paar dagen later weer introk.

Justitie verdenkt Tesla van fraude en heeft het autobedrijf gevraagd ‘op vrijwillige basis stukken te overleggen’. Tesla heeft bevestigd dat het al snel na Musk’s tweet inderdaad zo’n verzoek heeft ontvangen maar ontkent dat er ook een dagvaarding, een verzoek om te getuigen of een ander formeel proces is aangekondigd.

"We respecteren het verzoek van justitie om informatie en gaan er vanuit dat de zaak zo snel mogelijk wordt opgelost nu we die informatie inderdaad ook verstrekt hebben," aldus een verklaring van Tesla. Het bedrijf en Musk zelf hebben ook al een onderzoek aan hun broek van de SEC, de waakhond voor de Amerikaanse beurs. Die vermoedt dat het getweet van Musk misleidend is geweest voor de aandeelhouders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Justitie kijkt naar getwitter Elon Musk - Automobielmanagement.nl

Justitie kijkt naar getwitter Elon Musk

Het Amerikaanse ministerie van justitie stelt een onderzoek in naar de tweets van CEO Elon Musk van Tesla waarin hij eerst aankondigde het bedrijf van de beurs te halen en dat vervolgens een paar dagen later weer introk.

Justitie verdenkt Tesla van fraude en heeft het autobedrijf gevraagd ‘op vrijwillige basis stukken te overleggen’. Tesla heeft bevestigd dat het al snel na Musk’s tweet inderdaad zo’n verzoek heeft ontvangen maar ontkent dat er ook een dagvaarding, een verzoek om te getuigen of een ander formeel proces is aangekondigd.

"We respecteren het verzoek van justitie om informatie en gaan er vanuit dat de zaak zo snel mogelijk wordt opgelost nu we die informatie inderdaad ook verstrekt hebben," aldus een verklaring van Tesla. Het bedrijf en Musk zelf hebben ook al een onderzoek aan hun broek van de SEC, de waakhond voor de Amerikaanse beurs. Die vermoedt dat het getweet van Musk misleidend is geweest voor de aandeelhouders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding