Of zijn collega’s Herbert Diess van VW Groep en Dieter Zetsche van Daimler wel persoonlijk naar Washington gaan is nog niet duidelijk.

De Duitse autobazen staan onder grote druk van de autoriteiten in Berlijn en Brussel om niet in te gaan op de uitnodiging van de Amerikaanse president. De politiek vreest dat Trump de drie topmensen uit de autobranche onder druk wil zetten om in eigen land te lobbyen voor een handelsbeleid dat vooral in het voordeel van de Amerikanen zou zijn. Bovendien is ook niet meer duidelijk of de wispelturige president eigenlijk zelf wel bij het gesprek aanwezig wil zijn. 

Om al die redenen heeft Krüger nu in ieder geval al besloten om dan maar niet te gaan. Doel van het overleg zou zijn om zodanige afspraken te maken dat Trump af kan zien van een nieuwe invoerheffing op uit Europa aangevoerde personenauto’s.