Nissan betuigt spijt en laat Ghosn vallen

Nissan heeft diepe spijt over de valse verklaringen van voormalig CEO en Chairman Carlos Ghosn in de jaarlijkse verklaringen aan de aandeelhouders. Maar in een korte verklaring wordt geen enkel medeleven betuigd met het lot van Ghosn zelf of voormalig directeur Greg Kelly.

nissan hq

Nissan bevestigt voor de duidelijkheid dat Ghosn en Kelly in staat van beschuldiging zijn gesteld wegens overtreding van de Japanse financiële wetten. In een bericht wordt verder echter geen woord vuil gemaakt aan beide heren die zo goed als zeker de komende feestdagen in een Japanse cel door zullen brengen. 

 

“Nissan is, als juridische eenheid, eveneens beschuldigd voor hetzelfde vergrijp. Wij nemen die situatie bijzonder hoog op. Valse verklaringen opnemen in jaarlijkse rapporten brengt grote schade toe aan de integriteit van Nissan. De onderneming betuigt zijn diepe spijt.’’ 

 

Nissan gaat verder met het versterken van de ‘governance’ en het voldoen aan de regels, inclusief het afgeven van correct opgeven van informatie over de onderneming.

Nissan betuigt spijt en laat Ghosn vallen - Automobielmanagement.nl

Nissan betuigt spijt en laat Ghosn vallen

Nissan heeft diepe spijt over de valse verklaringen van voormalig CEO en Chairman Carlos Ghosn in de jaarlijkse verklaringen aan de aandeelhouders. Maar in een korte verklaring wordt geen enkel medeleven betuigd met het lot van Ghosn zelf of voormalig directeur Greg Kelly.

nissan hq

Nissan bevestigt voor de duidelijkheid dat Ghosn en Kelly in staat van beschuldiging zijn gesteld wegens overtreding van de Japanse financiële wetten. In een bericht wordt verder echter geen woord vuil gemaakt aan beide heren die zo goed als zeker de komende feestdagen in een Japanse cel door zullen brengen. 

 

“Nissan is, als juridische eenheid, eveneens beschuldigd voor hetzelfde vergrijp. Wij nemen die situatie bijzonder hoog op. Valse verklaringen opnemen in jaarlijkse rapporten brengt grote schade toe aan de integriteit van Nissan. De onderneming betuigt zijn diepe spijt.’’ 

 

Nissan gaat verder met het versterken van de ‘governance’ en het voldoen aan de regels, inclusief het afgeven van correct opgeven van informatie over de onderneming.