Draait China heffingen op personenauto’s terug?

China is van plan om de eerder dit jaar ingevoerde heffing van 40 procent op uit Amerika ingevoerde personenauto’s weer terug te draaien naar 15 procent. De regering in Beijing zou daarmee toegeven aan de grote druk van president Donald Trump in de handelsoorlog tussen beide landen.

Als de verlaging doorgaat, wat nog niet helemaal zeker is, dan zou het tarief van 15 procent ook weer gaan gelden voor auto’s die uit de Europese Unie komen. Dat nieuws kan goed uitpakken voor fabrikanten als Daimler en BMW die hun koers op de effectenbeurs dan ook direct weer zagen stijgen. 

Door de prijsverhogingen staan de verkopen bij de grote automerken, zowel in de Verenigde Staten als in Europa, op de belangrijke Chinese markt de laatste maanden zwaar onder druk. Zo ligt de afzet in China bij Ford in sommige maanden tot 40 procent onder het niveau van een jaar geleden en krijgt met name ook Jaguar Land Rover er rake klappen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Draait China heffingen op personenauto’s terug? - Automobielmanagement.nl

Draait China heffingen op personenauto’s terug?

China is van plan om de eerder dit jaar ingevoerde heffing van 40 procent op uit Amerika ingevoerde personenauto’s weer terug te draaien naar 15 procent. De regering in Beijing zou daarmee toegeven aan de grote druk van president Donald Trump in de handelsoorlog tussen beide landen.

Als de verlaging doorgaat, wat nog niet helemaal zeker is, dan zou het tarief van 15 procent ook weer gaan gelden voor auto’s die uit de Europese Unie komen. Dat nieuws kan goed uitpakken voor fabrikanten als Daimler en BMW die hun koers op de effectenbeurs dan ook direct weer zagen stijgen. 

Door de prijsverhogingen staan de verkopen bij de grote automerken, zowel in de Verenigde Staten als in Europa, op de belangrijke Chinese markt de laatste maanden zwaar onder druk. Zo ligt de afzet in China bij Ford in sommige maanden tot 40 procent onder het niveau van een jaar geleden en krijgt met name ook Jaguar Land Rover er rake klappen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding