Renault, dat met een belang van 40 procent de grootste aandeelhouder van Nissan is, eist nu dat de Japanse partner een aandeelhoudersvergadering bij elkaar roept om de zaken toe te lichten. Tweede man Thierry Bolloré stelt in een brief-op-poten aan Nissan ‘dat de arrestatie en gevangenschap van Ghosn een groot risico vormt voor Renault als grootste aandeelhouder van Nissan en voor de stabiliteit van onze alliantie’. 

Hij doet daarom een beroep op de Raad van Bestuur van Nissan ‘om zo snel als praktisch uitvoerbaar is een algemene aandeelhoudersvergadering te beleggen’. Die Raad, die nog altijd geen nieuwe voorzitter heeft benoemd, zou deze maandag voor een reguliere vergadering bij elkaar komen. Een woordvoerder van Nissan heeft verklaard dat Renault steeds op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen rond Ghosn.