Ghosn leek oorspronkelijk net voor de Kerst uit de gevangenis ontslagen te worden nadat een rechter – tegen de Japanse gewoonte in – een verzoek van het openbaar ministerie om zijn gevangenschap te verlengen had afgewezen. Justitie reageerde daar echter op door de voormalige CEO van Nissan vrijdagochtend opnieuw te arresteren. Het is daarmee zo goed als zeker dat Ghosn nog zeker een maand opgesloten blijft voor verdere verhoren.

Ghosn zit inmiddels al meer dan een maand in een Japanse gevangenis. Hij is er formeel van beschuldigd dat hij zijn inkomsten als – voormalig – topman van Nissan te laag heeft opgegeven. Nu worden hem ook andere zaken, zoals het vermeende misbruik van gelden van Nissan, ten laste gelegd. 

Ghosn zou in 2008 miljoenenverliezen op bepaalde beleggingen voor rekening van Nissan hebben laten komen. Inmiddels heeft de echtgenote van de tegelijk met Ghosn gearresteerde Nissan-directeur Greg Kelly verklaard dat haar man verstrikt is geraakt in een couppoging in de leiding van de Japanse autofabrikant. Kelly is niet opnieuw gearresteerd en heeft een verzoek ingediend hem op borgtocht vrij te laten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding