Hechtenis Carlos Ghosn opnieuw verlengd

Een Japanse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van Renault-directeur en oud-Nissan topman Carlos Ghosn opnieuw verlengd. Ghosn, die op 19 november werd gearresteerd, blijft nu minstens tot 11 januari in de cel.

Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond

Hij werd net voor de kerst, vlak voordat hij op borgtocht vrij zou komen, opnieuw gearresteerd voor verdere malversaties met het aanwenden van geld van Nissan voor persoonlijke verliezen. De officier van justitie heeft de rechtbank nu overtuigd dat meer tijd nodig is om die aanklacht verder te onderzoeken en uit te werken. 

Renault heeft in de gevangenschap van Ghosn tot nu toe geen aanleiding gezien om hem als CEO te ontslaan zoals bijvoorbeeld eerder wel gebeurd is met Rudolf Stadler als topman van Audi. De Fransen, die bijna 44 procent van de aandelen Nissan in handen hebben, hebben hun Japanse partner wel al herhaalde malen verzocht om een speciale aandeelhoudersvergadering om de situatie te bespreken maar Nissan houdt de boot tot nu toe nog steeds af.

Hechtenis Carlos Ghosn opnieuw verlengd - Automobielmanagement.nl

Hechtenis Carlos Ghosn opnieuw verlengd

Een Japanse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van Renault-directeur en oud-Nissan topman Carlos Ghosn opnieuw verlengd. Ghosn, die op 19 november werd gearresteerd, blijft nu minstens tot 11 januari in de cel.

Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond

Hij werd net voor de kerst, vlak voordat hij op borgtocht vrij zou komen, opnieuw gearresteerd voor verdere malversaties met het aanwenden van geld van Nissan voor persoonlijke verliezen. De officier van justitie heeft de rechtbank nu overtuigd dat meer tijd nodig is om die aanklacht verder te onderzoeken en uit te werken. 

Renault heeft in de gevangenschap van Ghosn tot nu toe geen aanleiding gezien om hem als CEO te ontslaan zoals bijvoorbeeld eerder wel gebeurd is met Rudolf Stadler als topman van Audi. De Fransen, die bijna 44 procent van de aandelen Nissan in handen hebben, hebben hun Japanse partner wel al herhaalde malen verzocht om een speciale aandeelhoudersvergadering om de situatie te bespreken maar Nissan houdt de boot tot nu toe nog steeds af.