Musk noemt blijf-thuis opdracht ‘fascistisch’

Tesla-baas Elon Musk heeft in een woedende uitbarsting de ook in de VS geldende opdracht zoveel mogelijk thuis te blijven ondemocratisch en zelfs fascistisch genoemd. “Zeggen dat mensen hun huis niet mogen verlaten en dat ze gearresteerd worden als ze dat wel doen, is fascistisch. Dit is niet democratisch, dit is geen vrijheid. Geef mensen verdomme hun vrijheid terug!”

Musk deed zijn uitspraken tijdens een telefonische toelichting op de overigens verrassend goede kwartaalcijfers van Tesla. Hij betitelt het thuisblijven ook denigrerend als ‘schuilen in je woning’. In meer zakelijke zin noemde Musk de verplichte sluiting van Gigafactory 1 in Fremont, Californië, een risico voor zijn bedrijf. “We maken ons een beetje zorgen dat we de productie in de Bay Area niet kunnen hervatten. Het verlengen van de blijf-thuis regel, of zoals ik het zou willen noemen het gedwongen gevangen houden van mensen in hun huizen, tegen alle grondwettelijke rechten in, en naar mijn mening op een verschrikkelijke en verkeerde manier in strijd met de menselijke vrijheid, is niet de reden waarom mensen naar Amerika zijn gekomen. What the fuck.’’

Corona-ontkenner

De Tesla-oprichter toont zich al tijden een corona-ontkenner. Zo heeft hij op zijn geliefde Twitter, waar hij 33,4 miljoen volgers heeft, de wereldwijde paniek om corona ‘stupid’ genoemd. Ook stelde hij dat kinderen ‘nagenoeg immuun’ zijn voor het virus. Eerder deze week stuurde hij weer een serie tweets rond het thema ‘FREE AMERICA NOW’ (met hoofdletters) de lucht in. Hij heeft zich zo’n twee maanden geleden ook fel verzet tegen de sluiting van Fremont en gaf uiteindelijk pas toe nadat hij daartoe door de rechter was gedwongen. Tesla hoopte ook dat de fabriek op 4 mei weer kon gaan draaien maar moet dat op last van de overheid uitstellen tot minstens het eind van deze maand. De Amerikaanse fabriek is al dicht sinds 23 maart en zou daarmee dus zeker tien weken niet draaien terwijl de meeste Europese concurrenten hun fabrieken hier al na een goede zes weken weer op gang hebben gebracht.

Musk noemt blijf-thuis opdracht ‘fascistisch’ - Automobielmanagement.nl

Musk noemt blijf-thuis opdracht ‘fascistisch’

Tesla-baas Elon Musk heeft in een woedende uitbarsting de ook in de VS geldende opdracht zoveel mogelijk thuis te blijven ondemocratisch en zelfs fascistisch genoemd. “Zeggen dat mensen hun huis niet mogen verlaten en dat ze gearresteerd worden als ze dat wel doen, is fascistisch. Dit is niet democratisch, dit is geen vrijheid. Geef mensen verdomme hun vrijheid terug!”

Musk deed zijn uitspraken tijdens een telefonische toelichting op de overigens verrassend goede kwartaalcijfers van Tesla. Hij betitelt het thuisblijven ook denigrerend als ‘schuilen in je woning’. In meer zakelijke zin noemde Musk de verplichte sluiting van Gigafactory 1 in Fremont, Californië, een risico voor zijn bedrijf. “We maken ons een beetje zorgen dat we de productie in de Bay Area niet kunnen hervatten. Het verlengen van de blijf-thuis regel, of zoals ik het zou willen noemen het gedwongen gevangen houden van mensen in hun huizen, tegen alle grondwettelijke rechten in, en naar mijn mening op een verschrikkelijke en verkeerde manier in strijd met de menselijke vrijheid, is niet de reden waarom mensen naar Amerika zijn gekomen. What the fuck.’’

Corona-ontkenner

De Tesla-oprichter toont zich al tijden een corona-ontkenner. Zo heeft hij op zijn geliefde Twitter, waar hij 33,4 miljoen volgers heeft, de wereldwijde paniek om corona ‘stupid’ genoemd. Ook stelde hij dat kinderen ‘nagenoeg immuun’ zijn voor het virus. Eerder deze week stuurde hij weer een serie tweets rond het thema ‘FREE AMERICA NOW’ (met hoofdletters) de lucht in. Hij heeft zich zo’n twee maanden geleden ook fel verzet tegen de sluiting van Fremont en gaf uiteindelijk pas toe nadat hij daartoe door de rechter was gedwongen. Tesla hoopte ook dat de fabriek op 4 mei weer kon gaan draaien maar moet dat op last van de overheid uitstellen tot minstens het eind van deze maand. De Amerikaanse fabriek is al dicht sinds 23 maart en zou daarmee dus zeker tien weken niet draaien terwijl de meeste Europese concurrenten hun fabrieken hier al na een goede zes weken weer op gang hebben gebracht.