Piloten vluchttoestel Ghosn aangeklaagd

Het openbaar ministerie in Turkije heeft vier piloten aangeklaagd wegens hun vermeende rol in de spectaculaire vlucht van oud-autobaas Carlos Ghosn uit Japan. Ook een medewerker van een vliegmaatschappij en twee stewardessen zijn aangeklaagd. De vroegere topman van Renault, Nissan en Mitsubishi wist vlak voor Oud en Nieuw vorig jaar te ontsnappen uit het huisarrest in zijn flat in Tokyo. Hij vloog toen via Turkije naar zijn geboorteland Libanon. Hij zou daarbij zijn overgestapt – of overgebracht – op het vliegveld van Istanboel in een vliegtuig naar Beiroet.

Carlos Ghosn gevlucht naar Libanon

De officier van justitie in Istanboel heeft de piloten en de medewerker ervan beschuldigd dat ze illegaal een immigrant het land hebben binnengesmokkeld. De stewardessen worden verdacht van het niet aangeven van een misdrijf. Het gerechtshof in Istanboel moet zich nu beraden over de beschuldigingen en vervolgens een datum voor de behandeling vaststellen. 

Het Turkse luchtvaartbedrijf MNG Jet heeft al eerder toegegeven dat twee van haar toestellen werden gebruikt voor de vluchten. De kantoormedewerker zou daarbij de vluchtgegevens hebben vervalst zodat Ghosn’s naam er niet op verscheen. Hij is samen met de piloten al eerder aangehouden en het vijftal blijft ook in de gevangenis. 

Piloten vluchttoestel Ghosn aangeklaagd - Automobielmanagement.nl

Piloten vluchttoestel Ghosn aangeklaagd

Het openbaar ministerie in Turkije heeft vier piloten aangeklaagd wegens hun vermeende rol in de spectaculaire vlucht van oud-autobaas Carlos Ghosn uit Japan. Ook een medewerker van een vliegmaatschappij en twee stewardessen zijn aangeklaagd. De vroegere topman van Renault, Nissan en Mitsubishi wist vlak voor Oud en Nieuw vorig jaar te ontsnappen uit het huisarrest in zijn flat in Tokyo. Hij vloog toen via Turkije naar zijn geboorteland Libanon. Hij zou daarbij zijn overgestapt – of overgebracht – op het vliegveld van Istanboel in een vliegtuig naar Beiroet.

Carlos Ghosn gevlucht naar Libanon

De officier van justitie in Istanboel heeft de piloten en de medewerker ervan beschuldigd dat ze illegaal een immigrant het land hebben binnengesmokkeld. De stewardessen worden verdacht van het niet aangeven van een misdrijf. Het gerechtshof in Istanboel moet zich nu beraden over de beschuldigingen en vervolgens een datum voor de behandeling vaststellen. 

Het Turkse luchtvaartbedrijf MNG Jet heeft al eerder toegegeven dat twee van haar toestellen werden gebruikt voor de vluchten. De kantoormedewerker zou daarbij de vluchtgegevens hebben vervalst zodat Ghosn’s naam er niet op verscheen. Hij is samen met de piloten al eerder aangehouden en het vijftal blijft ook in de gevangenis.