Oud-Audi baas Stadler moet voorkomen

Rupert Stadler moet daadwerkelijk voorkomen. Op 30 september begint in München het proces van de voormalige Audi-topman, die moest aftreden nadat hij was gearresteerd wegens zijn rol in het dieselschandaal. Ook drie andere ex-managers van Audi verschijnen dan voor de rechter. De rechtbank heeft liefst 176 behandeldagen ingepland waarmee het proces tot op z’n minst december 2022 zal duren.

rupert stadler

De rechtbank in München heeft de aanklacht tegen Stadler en zijn drie ex-collega’s toegelaten. De officier van justitie legt hen bedrog, vervalsing van certificaten en strafbare reclame ten laste. Stadler was volgens justitie als Audi-baas al voor september 2015 op de hoogte van het sjoemelen met de emissie bij dieselmotoren maar heeft niet verhinderd dat die toch verkocht werden. De drie mede-beklaagden zouden als ingenieur bij Audi de dieselmotoren met de verboden afschakelsoftware hebben ontwikkeld. Het dieselschandaal werd op 18 september 2015 in de Verenigde Staten voor het eerst in de openbaarheid gebracht.

Vernietigen

Stadler was van 2007 tot zijn plotselinge arrestatie in 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi. Hij werd in juni van dat laatste jaar aangehouden omdat justitie vreesde dat hij belangrijke documenten zou vernietigen of laten verdwijnen en zat vervolgens vier maanden in verzekerde bewaring. De ex-Audi baas heeft steeds ontkend dat hij van het sjoemelen af wist. Stadler werd als CEO van Audi opgevolgd door de Nederlander Bram Schot maar die is inmiddels weer vervangen door Markus Duesmann. De rechtszaak zelf wordt de eerste strafrechtelijke vervolging wegens dieselgate tegen ex-autobazen in Duitsland. In de Verenigde Staten zijn wel al eerder medewerkers van Volkswagen veroordeeld.

Oud-Audi baas Stadler moet voorkomen - Automobielmanagement.nl

Oud-Audi baas Stadler moet voorkomen

Rupert Stadler moet daadwerkelijk voorkomen. Op 30 september begint in München het proces van de voormalige Audi-topman, die moest aftreden nadat hij was gearresteerd wegens zijn rol in het dieselschandaal. Ook drie andere ex-managers van Audi verschijnen dan voor de rechter. De rechtbank heeft liefst 176 behandeldagen ingepland waarmee het proces tot op z’n minst december 2022 zal duren.

rupert stadler

De rechtbank in München heeft de aanklacht tegen Stadler en zijn drie ex-collega’s toegelaten. De officier van justitie legt hen bedrog, vervalsing van certificaten en strafbare reclame ten laste. Stadler was volgens justitie als Audi-baas al voor september 2015 op de hoogte van het sjoemelen met de emissie bij dieselmotoren maar heeft niet verhinderd dat die toch verkocht werden. De drie mede-beklaagden zouden als ingenieur bij Audi de dieselmotoren met de verboden afschakelsoftware hebben ontwikkeld. Het dieselschandaal werd op 18 september 2015 in de Verenigde Staten voor het eerst in de openbaarheid gebracht.

Vernietigen

Stadler was van 2007 tot zijn plotselinge arrestatie in 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi. Hij werd in juni van dat laatste jaar aangehouden omdat justitie vreesde dat hij belangrijke documenten zou vernietigen of laten verdwijnen en zat vervolgens vier maanden in verzekerde bewaring. De ex-Audi baas heeft steeds ontkend dat hij van het sjoemelen af wist. Stadler werd als CEO van Audi opgevolgd door de Nederlander Bram Schot maar die is inmiddels weer vervangen door Markus Duesmann. De rechtszaak zelf wordt de eerste strafrechtelijke vervolging wegens dieselgate tegen ex-autobazen in Duitsland. In de Verenigde Staten zijn wel al eerder medewerkers van Volkswagen veroordeeld.